Foto: Shock, Bigstock

Foto: Shock, Bigstock

Coronahjemsendelser har gjort mødre så fysisk og psykisk veltrænede, at Forsvaret vil hverve dem som elitesoldater til en ny enhed.

“Hvis de kan klare en coronanedlukning med to børn og en mand, der er møgirriterende og smider sit tøj på gulvet, kan de klare alt.”

Det siger forsvarschef Flemming Lentfer, da RokokoPosten taler med ham om Forsvarets planer om at lave en ny eliteenhed bestående af mødre i familier, der har været hårdt ramt af nedlukningen.

Forsvarschefen anerkender, at hvervningen af familiemødre som elitesoldater er utraditionel, men han mener, at den intensive coronatræning, de har gennemgået, er så god en mulighed, at Forsvaret bør udnytte den.

“Der er en kæmpe målgruppe af meget hårdt trænede mødre, der kan styrke vores elitetropper lige nu. For en statslig styrelse som Forsvaret er det en mulighed, vi skal udnytte,” siger han.

Helt vildt overlevelsesinstinkt
Ifølge Flemming Lentfer er der ingen risiko for, at mødrene ikke vil kunne leve op til de krav, jobbet som elitesoldat stiller, selvom de ikke har gennemgået Forsvarets normale træning.

“Det kan godt være, at de vil være udfordret i de klassiske fysiske tests, men de kvinder her har oplevet psykologisk krigsførelse på et niveau, meget få har prøvet uden for aktiv tjeneste. Deres problemløsningsevner, omstillingsparathed og overlevelsesinstinkt er helt i top,” siger Flemming Lentfer, der understreger, at alle tilmeldte vil blive undersøgt for eventuelle krigslignende traumer på baggrund af den hårde tid som hjemsendt, inden de bliver udsendt i aktiv tjeneste.

Foretrækker overvågningsmission med total stilhed
En af de mødre, der lige nu ser en tilværelse som elitesoldat som tiltrækkende, er 41-årige Sonja Hasle. Hun er hjemsendt fra sit job som sagsbehandler i Teknik- og Miljøforvaltningen i Ringsted Kommune. Her prøver hun at passe sit arbejde, samtidig med, at hun skal hjemmeskole sine to børn.

“Det er helt fint med mig at kravle igennem en mudderpøl. Det er alligevel tre uger siden, jeg opgav at vaske tøj, så det gør ikke den store forskel,” siger Sonja Hasle, der også melder sig klar til at blive udsendt på internationale missioner for Danmark.

“Sommerferien bliver sikkert alligevel ikke til noget. Især vil jeg være interesseret i missioner, der indebærer timelange overvågningsopgaver i absolut stilhed. Bare stilhed,” sukker Sonja Hasle, inden hendes søn råber på hende for at få hjælp til brøkregning.