Foto: Nomad Soul, Bigstock

Foto: Nomad Soul, Bigstock

Du oplever ingenting og mangler ting at tale om, som ikke handler om corona. Her er seks forslag til samtaleemner, der giver dig mulighed for at lære folk at kende på en helt ny måde.

1. Dagligvareindkøb
Det kan godt være, at du ikke oplever en masse, men du køber ind, og det gør de andre i din sociale boble også. Nu har I chancen for at lære om hinandens dagligvareindkøb. Hvor fandt I vaskepulver på tilbud, og er de andre mon også begyndt at kigge på påskesortimentet?

2. Rengøringsrutiner
Hvordan foregår de daglige rutiner hjemme hos dine venner? Hvem støvsuger? Hvor ofte? Hvordan griber I afstøvning an? Gulvvask? Og er sådan noget med at fjerne spindelvæv en fast del af rutinen, får det lov at hænge, eller er det noget, I tager, efterhånden som I opdager det? Hvor tit bruger I wc-rens, og hvordan forebygger I tilstoppede afløb? Her er stof til mange timers lærerige samtaler!

3. Vejrtrækning
Trækker I vejret gennem næsen eller munden, når I fokuserer på jeres vejrtrækning? Hvem trækker vejret hurtigst? Langsomst? Hvor længe kan I egentlig holde vejret? Og hvem af jer bruger vejrtrækningsøvelser, når I skal falde i søvn?

En bonus ved dette emne er, at I efter kort tid vil begynde at lytte til hinandens vejrtrækning, måske vil I opdage, at lyden irriterer jer, og sådan vil jeres måske stillestående relationer få en helt ny dynamik.

4. Træk
Trækker det også fra dine venners vinduer? Hvornår mærker I det mest? Hvordan føles det? Kender dine venner mon det, at hvis det er lidt varmt i rummet, så kan en smule træk føles forfriskende, og man gør ikke noget ved det, selvom man godt ved, at det er skidt for varmeøkonomien?

5. Kalk
Hvor hurtigt sætter kalken sig på jeres fliser og armaturer? Hvad gør I for at fjerne den? Kalk er en del af alle menneskers hverdag, og selv hvis du bor i et område med meget blødt vand, har du sikkert oplevet de genstridige aflejringer, som kan være så besværlige at fjerne. Dine venner kender det også, så kalk er et emne, der virkelig kan give jer følelsen af at have noget til fælles.

6. Tandbørstning
Er der nogle, der af og til springer tandbørstningen over? Hvor på tuben trykker I, når I skal have tandpastaen ud? Bruger I tandtråd? I så fald hvor ofte? Hvilke tænder børster I først, og gør I det i samme rækkefølge hver gang?

Husk, hvad de andre svarer, for så har du ikke blot stof til samtaler, men også sladder at fortælle videre, så du for alvor kan føle, at alt er ved det gamle.