Foto: Pixinoo, Bigstock

Foto: Pixinoo, Bigstock

Det lykkedes et redningshold at befri en 24-årig kvinde fra Frederikshavn fra et ugelangt fangenskab. Kvinden er fysisk og psykisk medtaget, men uden for livfare.

“Vi har hende! Hun er fri!”

Sådan lød det lørdag klokken 16.24 fra lejligheden i Frederikshavn, hvor 24-årige Ida Frandsen i mere end en uge blev holdt fanget til skærmen af Netflix.

Kvinden, der studerer litteraturhistorie, blev meldt savnet fredag aften i sidste uge, da hun udeblev fra en hyggeaften med to veninder.

“Vi havde ikke hørt fra Ida i lang tid, men hun skriver speciale, og så kan man godt blive lidt fraværende. Vi blev dog nervøse, da hun ikke kom til vores planlagte venindeaften, så vi tog hjem til hende. Hun lukkede ikke op, og der var ingen, hverken hendes familie eller andre venner, som vidste, hvor hun var,” siger Nina Rasmussen, en af Ida Frandsens veninder, der herefter tog kontakt til Nordjyllands Politi.

Blåligt lys fra lejligheden
Det var et tip fra en nabo, der efter næsten en uges eftersøgning førte til, at den 24-årige kvinde blev fundet.

“En nabo fortæller os, at han har bemærket et karakteristisk, blåligt lys fra lejligheden, som kunne tyde på, at nogen så fjernsyn i døgndrift derinde,” fortæller indsatsleder fra Nordjyllands Politi, Poul Erik Jønsson, der senere fandt Ida siddende som forstenet foran fjernsynet med en fjernbetjening i hånden.

Det lykkedes dog ikke Poul Erik Jønsson at få kontakt til kvinden, hvorfor han valgte at tilkalde venner og familie for at hjælpe med redningsaktionen.

“Vi håbede, at lyden af deres stemmer kunne få hende til at bryde fri, men hun virkede hypnotiseret af Netflix, og først efter 14 intense timer, hvor hendes mor, storesøster og fire bedste veninder skiftedes til at tale indtrængende til hende, slap hun opmærksomheden fra skærmen,” siger Poul Erik Jønsson.

Advarsel: Se aldrig Netflix alene
Kvinden blev herefter hasteindlagt. Hun blev lørdag aften vurderet uden for livsfare, men er hårdt medtaget, både fysisk og psykisk, og har endnu ikke været i stand til at fortælle, hvad der er sket.

Poul Erik Jønsson advarer på baggrund af hændelsen andre mod at se Netflix alene.

“Som samfund har vi forsømt at advare tilstrækkeligt mod farerne, og det ser vi konsekvensen af nu,” siger han og slutter:

“Man skal altid være sammen med andre eller som minimum informere sit netværk, før man går i gang med Netflix. Alle ved, at der er stor risiko for at sidde fast, og sker det først, har man brug for hjælp til at komme fri.”