Foto: pat44, Bigstock

Foto: pat44, Bigstock

I går aftes stormede flere betjente en ung mands hjem, efter at det var kommet frem, at han ikke havde givet statsministerens Instagram-opslag et like. 

Psykisk vold, hate crime og trusler. Sådan lyder anklagerne mod en 37-årig mand fra Silkeborg, der i går aftes blev anholdt, fordi han havde undladt at give statsministeren et like på Instagram.

Forbrydelsen fandt angiveligt sted, da manden fredag aften scrollede gennem sit Instagram-feed og faldt over et billede af Mette Frederiksens makrelmad.

Ingen rose-emojis
“Via gps, teledata og vidneudsagn har vi kunnet danne os en rimelig god formodning om, at den sigtede kiggede på billedet i to til tre sekunder, hvorefter han enten scrollede videre eller helt lukkede Instagram for at tjekke sin mail,” siger kriminalkommissær Andrea Larsen fra Midt- og Vestjyllands Politi og tilføjer, at den videre efterforskning vil dreje sig om, hvorvidt den sigtede har begået lignende forbrydelser tidligere.

“Har han tidligere kigget på statsministerens opslag på sociale medier uden at kvittere med et like eller en emoji i form af en rose? Har han måske endda liket et opslag af Jakob Ellemann-Jensen? Det er den form for trusler og hadforbrydelser, vi vil kigge nærmere på ved at udspørge hans familie, venner, bekendte, naboer, kolleger og andre, han har været i fysisk eller digital kontakt med i de seneste ti år.”

Ikke liket Vermund endnu
Ifølge psykolog og uafhængig socialdemokratisk debattør Sarah Lauge kan onlinechikane af statsministeren i form af manglende likes føre til store psykiske problemer.

“Vi har i mange år set, hvordan Mette Frederiksen må tåle enormt meget had fra sexistiske og misogyne mænd, som mener, at man bare kan behandle en stærk boss lady, som man vil. Nu ser vi også bevidst silencing og had af statsministeren via stedfortræder, hvor man liker opslag fra personer, der kritiserer hende. Det er sygt og beklageligt, og alle mænd bør stå sammen for at stoppe den slags tavsliggørelse af Mette,” siger hun, der altid liker et opslag fra Mette Frederiksen eller andre socialdemokratiske kvinder, når hun ser dem.

“Jeg har ikke liket noget fra Pernille Vermund eller Inger Støjberg endnu, men det er helt tilfældigt og skyldes, at jeg har blokeret dem på alle platforme, fordi jeg mener, de er onde racister. Det betyder ikke, at jeg er kvindefjendsk.”