Foto: dexter007, Bigstock

Foto: dexter007, Bigstock

Påskeferien er lige om hjørnet, men tusindvis af danskere har knap nok nået at sunde sig oven på vinterferien. De kan ikke overskue at holde ferie igen, men der er ingen hjælp at hente fra politikerne, der selv har for travlt til at holde ferie.

For nogle begynder ferien først i næste uge og er mindre end en uge lang. Andre er knap så heldige. For dem begynder ferien allerede fredag. Desperationen breder sig, især i den sidstnævnte gruppe, for hvem lidt over en uges ferie er mere, end de kan overskue.

“Jeg var lige begyndt at slappe af og blive mig selv igen efter vinterferien, og nu skal vi så til at holde ferie igen. Det kan jeg simpelthen ikke overskue,” lyder det fra gymnasielærer Christian Damgaard-Schmidt.

En rundspørge foretaget af RokokoPolls viser, at Christian langtfra er alene. Hele 82 procent svarer, at de er meget “meget uenige” i udsagnet “jeg er klar til at få ferie igen”.

Bliver værre herfra
Det værste er ikke selve påskeferien, mener Merete Skov, der ligesom Christian Damgaard-Schmidt har givet RokokoPosten lov til at spørge yderligere ind til svarene.

“Jeg har kun påskeferie i selve helligdagene, så det skal nok gå. Men derefter kommer der jo flere dage, hvor der konstant er småferier og fridage, Kristi himmelfartsdag, store bededag, pinse … og så kommer sommerferien,” siger hun og tilføjer, at hun virkelig føler med dem, der skal holde ferie allerede fra på fredag.

Hun forklarer, at det ikke så meget er tanken om alt det, hun går glip af på grund af corona, der skræmmer hende. Det er mere alt det, der kommer i stedet på grund af corona:

“At skulle være derhjemme sammen med familien, ligesom vi har været i månedsvis i løbet af det sidste år. Børn, der forventer, at vi voksne laver noget spændende med dem derhjemme og stiller helt andre krav, end de gør, når det bare er hverdag.”

Radikal genåbning eneste håb
Fra politisk hold er der ingen hjælp at hente til de nødlidende danskere.

“Vi åbner lige så stille og forsigtigt, indtil vi måske lukker igen, selvom flere og flere bliver vaccineret, og det nye vaccinepas snart er parat. Vi kan ikke bare åbne helt og risikere at miste kontrollen over befolkningen,” siger finansminister Nicolai Wammen, der ikke selv holder ferie.

“Jeg har heldigvis et job, der tillader mig at arbejde på helligdage. Det er træls for andre, men vi er nødt til at vise samfundssind, og det indebærer altså, at nogle holder ferie, så de har tid til at shoppe og købe ting på nettet, så vi kan holde samfundet i gang,” tilføjer han.