Foto: vkjr, Bigstock

Foto: vkjr, Bigstock

En modig protest mod klam politisk selvpromovering og autoritære tendenser, lyder det fra borgerlige debattører.

Gårsdagens besøg på Aarhus Gymnasium i Tilst skulle have været et rutinearrangement for integrationsminister Inger Støjberg: en snak med rektor om gymnasiets rolle i at integrere muslimske unge og et par billeder foran skolen.

Men på det foto, som endte på Støjbergs Facebook-profil, stikker en elev ud, nemlig Muhammed al-Jabri. Kigger man godt efter, får man øje på den 15-årige drengs langfinger, der tydeligt peger på en intetanende Støjberg.

“Ja, jeg er ikke så vild med hende,” siger Muhammed al-Jabri til RokokoPosten og uddyber, at han ikke bryder sig om ministerens syn på islam og udlændinge.

Uskyldig reaktion
En modig protest, lyder det fra Berlingskes chefredaktør, Tom Jensen, der mener, at det bør være enhver skoleelevs ret at vise modvilje mod autoritære politikere.

“Inger Støjberg har enorm magt over Muhammed og hans klassekammerater: Hun vil bestemme, hvor de skal bo, hvor meget deres forældre skal arbejde, hvorvidt de må udøve deres tro på skolen og så videre. Der er slet ikke noget at sige til, at han reagerer på en, i mine øjne, meget uskyldig måde, der på ingen måde er udtryk for en generel kultur,” siger han og bakkes op af formanden for Konservative Studerende, der planlægger at sende Muhammed al-Jabri blomster.

“Vi vil gerne vise Muhammed, at vi støtter hans protest mod Inger Støjbergs spin-maskineri, og at vi tager afstand fra alle de negative kommentarer, han har fået på Facebook. Når folk fra the establishment invaderer skolen for at bruge den som kulisse i deres egen klamme politiske selvpromovering, er det fedt, at enkelte modige unge tør stå imod og sige, at de ikke vil finde sig i det. Den slags oprør er god konservativ politik,” lyder det fra formanden.

Bryder GDPR-lovgivning
Også præst og debattør Sørine Gotfredsen er gået ind i debatten på Muhammed al-Jabris side og mener, at Støjberg muligvis kan have brudt GDPR-lovgivningen.

“Havde hun oplyst alle i klassen om, at billedet skulle bruges på sociale medier? Må hun indsamle billeder af privatpersoner, mens de går i skole? Det kan være meget grænseoverskridende pludselig at se sig selv på Facebook, når man ikke har bedt om det, og blive genstand for fremmede menneskers racistiske og hadefulde kommentarer,” siger hun.