Foto: GesturGis, Bigstock.

Forfatter Christina Hagen har med sin direkte facon og nådesløse kritik af kulturminister Joy Mogensens boligindretning overbevist tilrettelæggerne af Kender du typen om, at hun kan give programmet tiltrængt kant.

Når Kender du typen næste år toner frem på skærmen, bliver det med en ny livsstilsekspert: Christina Hagen. Den kontante forfatter gjorde opmærksom på sin sans for livsstilsanalyse i et interview i Berlingske den 17. marts, hvor hun sagde:

“Jeg synes, det er fint, at Joy Mogensen lytter til Absolute Music – det gør jeg også selv. Men jeg så engang hendes bolig til salg hos en ejendomsmægler og tænkte, at hvis man indretter sit hjem sådan, så er man nok et sødt menneske med sans for hygge, men det er ikke sikkert, at man skal være med til at bestemme, hvad der er vigtigt for, at vi bliver klogere på, hvem vi er. Det ville være fint med politikere, der rent faktisk interesserede sig for kunst.”

Med udtalelsen ramte hun tilrettelægger på Kender du typen, Lars Johansson, lige i hjertet.

“Jeg tænkte bare med det samme: Det er dét, vi har brug for i programmet: kompromisløs kritik af det politiske establishment i stedet for tandløs hyggeunderholdning. Hende skal vi også have forbi statsminister Mette Frederiksens pseudofolkelige hjem, og hun skal svine Jakob Ellemann-Jensens brændenælder og kongelige porcelæn.”

DR-cheferne vilde med idéen
Det tog ikke Lars Johansson lang tid at få overbevist cheferne i Danmarks Radio om, at hård og kontant kritik af landets toppolitikere skulle fylde sendefladen på DR.

“Det var faktisk min egen chef, der fyrede Flemming Møldrup, da hun slet ikke kunne vente med at komme i gang. Slut med hygge på hovedkanalen, nu går vi efter magthaverne, skrev hun på et whiteboard,” siger Johansson begejstret.

Det skete alt sammen, inden Christina Hagen overhovedet havde sagt ja til at medvirke i programmet.

“Der gik nogle hektiske dage med at forhandle aftalen på plads. Christina Hagen havde en del betingelser, der skulle opfyldes, før hun ville medvirke. Vi skulle blandt andet love hende, at vi i programmet kommer forbi klimaminister Dan Jørgensen og kulturdebattør Katherine Diez’ bolig.”

Prætentiøs lortelitteratur
Til det siger DRs nye livsstilsekspert, Christina Hagen:

“Jeg glæder mig så meget til at se den bogreol, de hele tiden flasher på Instagram. Den er helt sikkert fyldt med prætentiøs lortelitteratur.”

DR arbejder i øjeblikket på at finde flere politikere, erhvervsledere og fagforeningsbosser, der vil åbne deres smukke hjem for Kender du typen.

Den nye sæson af Kender du typen bliver sendt fra januar 2022.