Foto: uspmen, Bigstock

Foto: uspmen, Bigstock

Endelig er alle danskere vaccineret mod COVID-19, jubler regeringen og tilføjer, at man nu kun mangler at vaccinere mod 32 af dens mutationer.

“For 33 år siden appellerede jeg til jeres tålmodighed. Det behøver jeg ikke længere – alle er vaccinerede!”

Mette Frederiksen ser stolt ud, som hun står alene ved pulten og optages af automatiserede robot-kameraer, mens de to tilladte journalister står uden for bygningen og kan stille spørgsmål via to dåser forbundet med en snor.

Det er årsdag for den første coronanedlukning i 2020, og denne gang har statsministeren en helt særlig besked: Samtlige danskere, der har ønsket at blive vaccineret mod COVID-19, har modtaget begge stik.

“Det betyder, at vi endelig kan ophæve de sidste restriktioner, herunder forsamlingsforbud,” forsætter Mette Frederiksen, men indrømmer, at det kan blive nødvendigt med en 27. lockdown, hvis en ny mutation spreder sig.

Hurtigt og effektivt
“Der findes omkring 32 mutationer, der alle potentielt kan få Danmark til at ligne Italien, så det er ingen spøg. Derfor er det godt, at I stadig har mig som statsminister, og at vores smitteopsporing og vaccineudrulning har været så hurtig og effektiv.”

Mette Frederiksen er siden 2020 blevet genvalgt fem gange og er nu statsminister på livstid, efter at den borgerlige opposition delte sig i 46 forskellige partier, og Lars Løkke Rasmussen forsøgte sig som statsministerkandidat i Sverige, men desværre ikke formåede at vinde stemmer fra nogen af de fire tilbageværende svenskere: Ahmed, Mohammed, Ilhan og Göran.

Q: Mette er min statsminister
Ifølge Henrik Qvortrup, kommentator emeritus ved Radio Loud, vil ophævelsen af restriktionerne ikke ændre det store i danskernes dagligdag.

“Ingen af de organisationer, der plejede at afholde begivenheder med mange mennesker samlet, eksisterer i dag. Ikke engang et kirkebryllup kan man holde, efter at statsministeren begyndte at bruge kirkerne som fattighjem for teaterskuespillere og live-musikere,” siger han, der til gengæld glæder sig over, at det igen vil være muligt at samles flere end tre mennesker på en restaurant eller café.

“Det er i øvrigt blevet meget nemmere at organisere, nu hvor alle den slags steder er offentligt ejede,” fortsætter Qvortrup, inden han stirrer udtrykløst på RokokoPostens udsendte og siger monotont:

“Mette Frederiksen har gjort det godt. Hun er min statsminister!”