Foto: AboutLife, Bigstock

Foto: AboutLife, Bigstock

Den lokale nedlukning af Sara Madsens sexliv grundet manglende afstand og hygiejne har varet siden fredag. Planen er en forsigtig og gradvis genåbning, men det er usandsynligt, at hverdagen nogensinde bliver den samme som før.

Der bliver ikke åbnet for adgang til sex med 30-årige Sara Madsen fra Herfølge, før hendes kæreste, 29-årige Ulrik Aagesen, har undskyldt sin uacceptable opførsel og på overbevisende vis lovet at ændre adfærd fremover.

Nedlukningen i fredags skyldes Ulrik Aagesens gentagne overtrædelser af såvel afstands- som hygiejnekrav og kommer efter flere advarsler og trusler om bøder.

Incidenstallet uacceptabelt højt
De gentagne advarsler gjorde hverken fra eller til, fortæller Sara Madsen, der til sidst måtte konstatere, at incidenstallet var steget til et uacceptabelt højt niveau.

“Det blev så højt, at fortsatte advarsler ville være uansvarligt, så jeg dykkede ned i værktøjskassen for at finde andre måder at få tallet ned. Det første er at lukke for adgangen til sex, men hvis det ikke hjælper, må jeg finde andre knapper at skrue på,” siger hun og nævner forskellige mulige scenarier:

“En mulighed er fuld isolation af Ulrik i en periode, indtil det negative kontakttal er blevet pænt igen. Desuden kan opringning til hans mor og nedlukning af andre områder, fx tøjvask og rengøring, komme på tale.”

Etablering af en ny normal
Selvom der er udsigt til yderligere nedlukning af parforholdet, forventer Sara, at en gradvis genåbning kan komme på tale senere hen.

“Jeg er nødt til at benytte mig af et forsigtighedsprincip, for selvom Ulrik siger undskyld, taler tidligere erfaringer for, at han snart glemmer det hele. Derfor skal genåbningen foregå langsomt og gradvist. Han kan ikke bare angre og straks få fuld adgang til min krop, for så falder han hurtigt tilbage i sine gamle vaner. Han er nødt til at gøre en indsats, og han må se i øjnene, at vi uanset hvad næppe ender med at vende tilbage til hverdagen, som den var før nedlukningen,” siger hun.

Det behøver dog ikke at være en dårlig ting, understreger hun:

“Bedre hygiejne, større afstand i dagligdagen og brug af værnemidler kan hurtigt blive en gevinst, både når det gælder sundhedsmæssige, økonomiske og miljømæssige aspekter.”