Foto: Pathfinder77, Wikimedia Commons

Foto: Pathfinder77, Wikimedia Commons

Udbryderligaen European Super League ser ud til at blive reddet på målstregen af AC Horsens, som har takket ja til at overtage en af de seks ledige pladser. “Fantastisk med en liga, hvor man ikke kan rykke ned,” jubler direktør Kristian Nielsen.

Få dage efter offentliggørelsen af planerne om en ny europæisk superliga så det ud til, at projektet allerede var kuldsejlet. Seks storklubber fra den engelske Premier League trak sig nemlig efter massivt pres fra både FIFA, UEFA og tusindvis af europæiske fodboldfans.

Nu lader det dog til, at den nye liga alligevel bliver til noget. Real Madrids præsident og bestyrelsesformand i European Super League, Florentino Pérez, har nemlig været på jagt efter afløsere for de seks superklubber og er blandt andet ved at indgå en aftale med danske AC Horsens.

“Jeg ser kun fordele her. Vi kommer til at tjene styrtende med penge og kan ikke rykke ned, hvilket vi er tæt på her i Danmark. Og så kan vi formentlig også tiltrække mere end de normalt 450 tilskuere på stadion, når fx Real Madrid besøger CASA Arena Horsens, og måske på sigt sælge spillere til de store klubber,” lyder det glædesstrålende fra AC Horsens’ direktør, Kristian Nielsen.

Pérez: Horsens er et scoop
Florentino Pérez glæder sig over den positive udmelding fra AC Horsens.

“Det har hele tiden været planen at få flere hold med i turneringen, og AC Horsens er helt klart et scoop for ligaen. Med AC Horsens i folden beviser vi det, jeg hele tiden har sagt: at Super League er for alle klubber, ikke kun de største og mest grådige.”

Han tilføjer, at AC Horsens og de øvrige fem afløsere naturligvis skal leve op til nogle simple krav, før en formel kontrakt kan blive indgået.

“Der er tale om rene formaliteter, som at klubberne skal stille en symbolsk økonomisk garanti på 8 milliarder kroner samt igennem en let kvalifikationsturnering, hvor de højst må tabe med syv mål til Inter, Barcelona og Real Madrid.”

Yellow Fever
Lars Helms, ansat i Borgerservice ved Horsens Kommune, og Tommy Simmenæs, ansat i Dansk Autohjælp, er de to største ildsjæle bag den nu officielt nedlagte Horsens-fanklub, Den Gule Fare.

For dem er projektet en klar vej til genrejsning af hele Horsens By og ikke mindst fanklubben, som de nu vil puste nyt liv i under et nyt navn.

“I udlandet ved de ikke, hvad Den Gule Fare betyder, men Yellow Fever er kendt og frygtet overalt, så det er det perfekte navn til vores genoplivede fanklub,” siger Tommy Simmenæs.

Lars Helms tilføjer:

“Det er kæmpestort, det her. Nu sætter vi Horsens som by, fodboldklub og fanklub på verdenskortet. Stor cadeau til vores direktør for at gå med i Florentinos projekt, der helt sikkert vil gavne den frihed og diversitet i fodboldsporten, som vi alle brænder sådan for.”