Foto: radekprocyk, Bigstock

Foto: radekprocyk, Bigstock

I Danmark er vi alle børn af Mette Frederiksen. Derfor kan fireårig hentes hjem fra al-Roj-lejren uden sin mor, mener udlændingeordfører Rasmus Stoklund, der minder om, at regeringen er venstreorienteret, og at påstande om, at den er ligeglad med menneskerettigheder, derfor er nonsens.

Kritikken er haglet ned over regeringen, siden udmeldingen om, at de danske myndigheder vil evakuere en fireårig pige fra den omstridte al-Roj-lejr, men vel at mærke kun, hvis hun rejser uden sin mor og bror. Det er ikke barnets tarv, mener nogle, mens andre påpeger, at regeringen er på kant med menneskerettighederne i hele håndteringen af sagen om de danske statsborgere, der opholder sig i lejrene.

Begge dele er dog helt uden hold i virkeligheden, mener Socialdemokraternes udlændingeordfører, Rasmus Stoklund:

“Selvfølgelig overtræder vi ikke menneskerettighederne. Det ligger slet ikke til os, vi er jo en venstreorienteret regering, så det er en fuldstændig absurd påstand,” siger han og forklarer, at såvel menneskerettigheder som barnets tarv tilgodeses, hvis man henter den fireårige pige hjem.

To fluer med ét smæk
Man skal huske, påpeger Stoklund, at det er Danmark, der er tale om, og i Danmark har vi en statsminister, der fungerer som mor for alle.

“Derfor adskilles pigen ikke sådan rigtigt fra sin mor – hun flyttes bare fra én mor til en anden,” siger han og tilføjer, at man ved tiltaget samtidig kan slå to fluer med ét smæk:

“Der er en rigtig god synergieffekt mellem at evakuere den her pige og regeringens politik om at fjerne flere børn fra deres biologiske forældre.”

Safety first
Når snakken falder på krænkelse af menneskerettigheder, kan det skyldes, at folk misforstår regeringens politik.

“Vi vil ikke risikere at få terrorister ind i landet, og hvis danske statsborgere er potentielle terrorister, kan vi ikke tage dem ind. Det har intet med menneskerettigheder at gøre, det handler om safety first,” siger Rasmus Stoklund og uddyber:

“Når det handler om børn i fare, så har det noget med menneskers rettigheder at gøre. I den optik ville det derfor måske give mening. Men fordi det gælder sikkerhed, handler det om statistik. Og statistik er jo bare tal, ikke mennesker, men det kan man nemt komme til at blande sammen, hvis man ikke har politik og lovgivning som sit levebrød.”