Foto: George Lu, Flickr

Foto: George Lu, Flickr

Han-pandaen Xing Er fra Københavns Zoo er blevet udsat for seksuelt krænkende adfærd af en hun-panda. “Jeg er ikke interesseret i hende, men hun bliver ved,” klager Xing.

Endnu engang har en sag om seksuelle krænkelser rystet det danske samfund. Denne gang er det dog hverken politikere eller journalister, der råber op for at frabede sig uønsket seksuel opmærksomhed.

Det er derimod han-pandaen Xing Er fra Zoologisk Have i København. Igennem en længere periode har han været udsat for krænkende adfærd fra en hun-panda, der igennem flere dage er kommet med voldsomme seksuelle tilnærmelser mod Xing.

Krænkelserne har fundet sted til trods for, at Xing adskillige gange har gjort hun-pandaen opmærksom på, at han ikke er interesseret i hende.

Ændrede pludselig karakter
“Jeg har kendt hende i et stykke tid, så jeg følte mig egentlig tryg ved hende,” udtaler Xing Er til RokokoPosten. Han fortæller, at hans relation til den anonyme hun-panda strækker sig flere år tilbage, hvor de begge to kom til København for at gøre reklame for et kommunistisk diktatur i Asien.

“I starten gik det meget fint, og hun lod mig spise min bambus i fred og alt sådan noget. Men pludselig skifter hun karakter og står med sin bagdel oppe i ansigtet på mig,” siger Xing, der mener, at krænkelsen er særligt alvorlig, fordi han deler hjem med hun-pandaen.

Københavns Zoo opfordrede til krænkelser
Efter hun-pandaens tilnærmelser gjorde Xing dyrepasserne i Københavns Zoo opmærksomme på de ubehagelige hændelser. Men han oplevede ikke, at de tog ham alvorligt.

“Der var meget sådan en tøhø-stemning om, at det da kunne være ret sjovt, hvis vi knaldede. Som om det ligesom ville være en god historie,” siger Xing, der oplevede, at Københavns Zoo ligefrem bakkede op om krænkelserne.

“De lagde helt klart skylden over på mig. Som om det var mig, der var noget galt med, fordi jeg ikke var interesseret i hun-pandaen. Men altså, hvis man ikke er interesseret i at have sex med nogen, så ombestemmer man sig jo ikke, fordi de stikker deres blottede bagdel op i ansigtet på dig, når du spiser. Det er faktisk ikke rart,” slutter Xing.

RokokoPosten har været i kontakt med den omtalte hun-panda, som vi kender identiteten på. Hun ønsker ikke at medvirke i artiklen, men siger til RokokoPosten, at hun husker situationen anderledes, og at Xing må have misforstået hendes ærinde.