Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

For Jens Rohdes skyld må kvinder arbejde dagen lang, siger den nyslåede kristendemokrat og forudser, at aborttallet vil halveres efter hans seneste opslag om emnet.

Jens Rohde, der er nyslået kristendemokrat, lagde i sidste uge stærkt fra land ved at tale om den fri abort, som Danmark har tilbudt kvinder siden 1973. For selvom Kristendemokraterne indtil 2019 har været imod fri abort, er Rohde på de ligestillede kvinders side, hvorfor han bragte emnet op igen, 48 år efter at det blev en lovlig mulighed.

RokokoPosten har i dagene efter den genoplivede debat mødt Jens Rohde til en snak om hans næste politiske vision.

“For mig er det vigtigt, at de danske kvinder ved, at jeg altså er på deres side. Derfor vil mit næste opslag på de sociale medier handle om kvinder på arbejdsmarkedet,” siger han.

Må arbejde dagen lang
Hvorfor?

“Jamen, fordi det er enhver kvindes ret at tage et arbejde, hvis hun selv vil.”

Det ved vi godt.

“Hvadbehager?”

De danske kvinder ved godt, at de kan tage et arbejde, hvis de selv vil. Det har vi vidst i mange år. Kvinder arbejder hver eneste dag. Jeg er for eksempel på arbejde lige nu.

“Præcis! Og det er dét, jeg gerne vil støtte op om. Det er så godt, at du er her med din lille mikrofon. Det er dét, der skal til!”

Var det ikke bedre, om Kristendemokraterne i stedet adresserede løndebatten i kvindefagene, samtykkelovgivning, utryghed om natten, partnervold, støtte til krisecentre eller digitale krænkelser af unge kvinder?

“Gode kræfter har allerede fokus på alt det, du nævner der. Det er vigtigere for mig, at kvinderne ved, at for min skyld må de arbejde dagen lang. Hvis de altså selv vil. Og få aborter, selvfølgelig.”

Kvinder behøver ikke arbejde
Du siger, at kvinder selv kan bestemme, om de vil arbejde. Hvad hvis de ikke vil?

“Jamen, så skal de søreme ikke, da!”

Hvor skal pengene så komme fra? Jeg tænker på kvinders husleje, elregninger og så videre?

“Vi forventer, at sundhedssystemet vil opleve en halvering af aborter efter mit seneste opslag på Facebook. De penge, der ikke bruges på udskrabninger, kunne man i stedet overføre til de stærke kvinder, der af en eller anden grund skal betale deres egen husleje.”

RokokoPosten blev herefter tilbudt et lift hjem, men afslog pænt, da redaktionens udsendte, til Jens Rohdes overraskelse, var ankommet i egen bil.