Foto: mayachok, Bigstock

Foto: mayachok, Bigstock

I takt med at Danmark åbner mere og mere op, har Sundhedsstyrelsen udstukket et sæt nye retningslinjer, der skal sikre fortsat neurotisk adfærd hos danskerne.

Restauranter og barer har åbent, og i morgen kommer folkeskoleeleverne tilbage på skolebænken, ligesom fitnesscentre slår dørene op til dem med coronapas.

Det betyder mindre neurotisk adfærd hos danskerne, der forventes at opføre sig mere normalt i takt med, at landet åbner. Det bekymrer Søren Brostrøm, direktør i Sundhedsstyrelsen.

Tænd og sluk for at forvirre virus
“Vi kan se, at mange danskere har fået fornyet indhold i livet ved ukritisk at følge ofte meget irrationelle anbefalinger. Det er i alles interesse, at vi ikke for pludseligt afvænner disse danskere fra denne tvangs- og angstprægede virkelighed,” siger han og har derfor udstukket et sæt nye retningslinjer, som danskerne skal følge.

På Sundhedsstyrelsens hjemmeside lyder de opdaterede anbefalinger blandt andet:

  • Tænd og sluk for lyset præcis ti gange, da dette forvirrer virus.
  • Træd ikke på stregerne, når du går tur med hunden. Forskning viser, at virus har bedre betingelser i stregerne. Skulle uheldet indtræffe, kan man nedsætte smitterisikoen ved at hinke fem gange på højre ben.
  • Tæl alle hvide biler, der passerer dig på gaden. Hvis der går kludder i optællingen, så bank dig selv under hagen tre gange og sig “7-9-13”.
  • Tjek to-tre gange i timen, om døren er låst. Vigtigt: Du skal være nået ubekvemt langt væk fra døren, inden du beslutter dig for at gå tilbage og tjekke.

Livet skal ikke gå afslappet videre
“Anbefalingerne betyder ikke, at danskerne skal droppe de allerede gældende neurotiske tvangshandlinger, som efter coronapandemien ikke længere primært forbindes med psykisk sygdom,” fortæller Søren Brostrøm og nævner overdreven håndvask og afspritning, frygt for bakterier samt moralsk panik i Netto-køen som eksempler.

“Det skal danskerne endelig holde fast i og blot supplere med vores anbefalinger, så de åbne restauranter, fitnesscentre og folkeskoler ikke får dem til at tro, at livet kan gå skødesløst og afslappet videre som før.”