Foto: Serhii Bobyk, Bigstock

Foto: Serhii Bobyk, Bigstock

Man behøver ikke at dokumentere, at man er fritaget fra at vise coronapas. Derfor kan og bør alle bare gøre det, mener influencer Sandy Kvist-Ottesen. Det er ægte samfundssind.

“Ærligt, jeg har været ude at spise, på café, værtshus, you name it – og er lige kommet hjem fra fitness. Ingen af stederne viste jeg coronapas, for jeg sagde bare, at jeg var fritaget, og så fik jeg lov at komme ind.”

Den 26-årige influencer Sandy Kvist-Ottesen fra Valby synes selv, at det er en supersmart måde at omgås kravet om coronapas, som hun betragter som en krænkelse af den personlige frihed. Hun har heller aldrig brugt mundbind, for også her har hun bare sagt, at hun er fritaget.

Influenceren har den seneste tid via Instagram og YouTube prøvet at inspirere alle sine følgere til at gøre det samme. Det er nemlig ægte samfundssind at sige fra over for et totalitært regime, der fratager befolkningen retten til selvbestemmelse.

Asocialt at teste flere gange ugentligt
Samtidig, påpeger Sandy Kvist-Ottesen, sparer man samfundet en masse penge, når man ikke flere gange ugentligt stiller op i testkøen.

“Tænk på, hvor mange penge, du koster samfundet, hver gang du får lavet en test. Hvis du spørger mig, er det pænt asocialt, for det er os alle, der betaler for de tests, så hvis folk lod være og i stedet sagde, at de var fritaget, ville vi spare flere millioner eller milliarder, eller hvor meget det nu er, i hvert fald enormt mange penge. Det eneste, det kræver, er, at man ikke er for fin til at lyve,” siger hun.

Det samme mener flere af Sandys følgere, som er glade for idéen om at lyve sig fritaget. Dog er der også kritikere, blandt andet Markus Tikøb, som af helbredsmæssige årsager ikke kan lade sig teste.

De reelt fritagne må isolere sig derhjemme
Han mener, at man mistænkeliggør mennesker, der som han har en reel grund til ikke at lade sig teste.

“Muligheden for at sige, at man er fritaget, er til for vores skyld, så vi også kan komme lidt ud,” siger han, men det er asocialt, mener Sandy Kvist-Ottesen.

“Hvis man ikke kan klare at tage en coronatest, kan man heller ikke klare at gå ud at spise eller drikke. Og så må man jo isolere sig derhjemme i stedet for at udgøre en risiko for os, der har fundet en smutvej i systemet, der tillader os frit spillerum samtidig med, at vi gør samfundet en tjeneste,” slutter hun.