Foto: Wilson Hui, Flickr

Foto: Wilson Hui, Flickr

Ifølge oppositionen er Mette Frederiksen ansvarlig for det dårlige forårsvejr, som er et middel til at forlænge coronarestriktioner. Statsministeren afviser og siger, at hun ikke kan kontrollere vejret. Endnu.

“Jeg tror, det er tydeligt for alle, at vejret her i maj måned absolut ikke er normalt. Det minder nærmere om marts. For mig er det helt tydeligt, at Mette Frederiksen står bag, så hun kan forlænge coronarestriktionerne,” siger politisk ordfører i Venstre, Sophie Løhde, i et hårdt angreb på statsminister Mette Frederiksen.

Løhde bakkes op af de øvrige partier i det, der engang var blå blok.

“Man må jo spørge sig selv, hvad der egentlig er mest sandsynligt: At det danske forårsvejr bare tilfældigvis er meget dårligt, eller at en magtfuldkommen statsminister har overtaget styringen med vejret for at kunne forlænge restriktionerne og blive ved med at være populær,” siger Nye Borgerliges leder, Pernille Vermund.

“Det er tydeligt, at statsministeren fuldstændig har mistet kontrollen og ønsker at kontrollere borgerne,” bakker politisk leder for Liberal Alliance, Alex Vanopslagh, op.

Qvortrup: Ligner politisk skandale
Ifølge BT’s politiske redaktør, Henrik Qvortrup, kan sagen om det ændrede forårsvejr vise sig at blive penibel for statsminister Mette Frederiksen.

“Man må jo huske, at det her kun er beskyldninger. Der ligger ikke noget bevis for, at Mette Frederiksen har ødelagt forårsvejret. Men det ligner en regulær politisk skandale, der kan blive meget svær at håndtere for Mette Frederiksen,” udtaler Henrik Qvortrup.

Mette: Styrer ikke vejret endnu
I en skriftlig kommentar afviser Mette Frederiksen at være skyld i det dårlige forårsvejr.

“Jeg styrer ikke vejret. Ikke endnu i hvert fald. Men nu I nævner det, bliver jeg da fristet til at se, om jeg kan komme til det,” skriver statsministeren, der dog understreger, at hvis hun en dag får magt over vejret, skal danskerne ikke forvente dårligt vejr.

“Så vil det være smukt dansk sommervejr hver eneste dag. Så familien kan samles. Gå i skoven. Spille fodbold i haven. Grille. Bortset fra til jul, der vil der være sne, for det er så hyggeligt,” udtaler statsministeren.