Foto: Rantaimages, Bigstock

Foto: Rantaimages, Bigstock

Medierne bør i højere grad tage højde for, hvad Vivi fra Horsens har lyst til at læse, mener eksperter fra både ind- og udland.

“Og hvad så? Hvorfor skal vi læse det? Jeg kunne ikke være mere ligeglad!”

Sådan skrev Vivi fra Horsens som kommentar til en artikel i Ekstra Bladet, hvoraf det fremgår, at den populære talkshowvært Ellen DeGeneres har valgt at stoppe sit show.

Det er langt fra den eneste artikel, som fuldstændig rammer forbi Vivi Knudsens interesser. Og det er et problem, mener medieforskere fra både ind- og udland.

“Historien om Ellen DeGeneres kommer kun få dage efter, at Vivi var ligeglad med artikler om den muslimske fastemåned, ramadanen, som hun også udtrykkeligt gjorde opmærksom på, at hun slet ingen interesse havde i. Dertil kommer det utal af artikler, som Vivi var ligeglad med, men ikke nok til at udtrykke sin ligegyldighed,” siger Anwen Merricks fra Det Walisiske Medieforskningsinstitut i Cardiff.

Er ikke engang blevet spurgt
Benjamin Møller fra Danmarks Medie- og Journalisthøjskole er enig med sin walisiske kollega. Han mener, at danske medier er ude på et skråplan, som i værste fald kan betyde, at intet medie nogensinde kommer til at ramme Vivi fra Horsens’ smag 100 procent.

“Det værste er, at Vivi gang på gang har gjort tydeligt opmærksom på, at hun er fuldstændig ligeglad med de historier, medierne offentliggør på Facebook. Jeg har slet ikke tal på, hvor mange gange det er sket, men på intet tidspunkt har hun fået en reaktion,” siger han og tilføjer, at den eneste konstruktive løsning er, at medierne interesserer sig mere for Vivi og spørger ind til, hvad hun har lyst til at læse.

Flove chefredaktører
På Ekstra Bladet indrømmer ansvarshavende chefredaktør Pernille Holbøll, at man har sovet i timen.

“Jeg er meget flov. Vi har helt overset det her problem, men vi vil straks indlede en dialog med Vivi fra Horsens med henblik på at rette op på skaderne,” siger hun.

Også DR’s nyhedschef skammer sig.

“Tænk, at vi hver eneste dag i flere år har udgivet nyhedsstof, som Vivi fra Horsens er ligeglad med. Det maner til selvransagelse, og en undskyldning er på sin plads. Undskyld, Vivi!” siger han.

Vivi fra Horsens er glad for de nye toner fra landets nyhedsmedier.

“Det er da glædeligt, hvis jeg fremover kan bruge min tid på at fortælle, hvorfor jeg er uenig med det, journalisterne skriver, i stedet for at spilde den på at fortælle, at jeg er ligeglad,” siger hun.