Foto: Maxop-Plus, Bigstock

Foto: Maxop-Plus, Bigstock

For at undgå, at brugerne kvajer sig på sociale medier, når de er fulde, tilbyder Apple at erstatte Face-ID med et alkometer, man skal bruge for at åbne telefonen.

Mange vil sikkert nikke genkendende til, at man vågner en morgen efter en festlig aften og til sin rædsel oplever, at man i alkoholens tåger har kvajet sig på sin telefon. Måske har man sendt en besked til den ekskæreste, man helst skal holde sig fra. Måske har man skrevet sin ærlige mening til chefen, eller måske har man i frustration lavet en række racistiske opslag på sociale medier.

Del af CSR-strategi
Det er den slags oplevelser, Apple nu prøver at beskytte deres kunder imod. De vil nemlig erstatte det nuværende Face-ID med et alkometer, således at man kun kan åbne sin telefon, hvis man har en promille på under 0,5. Det har Apples administrerende direktør, Tim Cook, netop fortalt på et pressemøde ved selskabets hovedkvarter i Californien.

“Lad os være ærlige. Der er aldrig kommet noget godt ud af at begynde at skrive til folk i en brandert. Det kan maksimalt ende med at være sådan lidt ‘nå ja, ha ha’, men alt for tit ender det helt galt for folk,” sagde han og understregede, at tiltaget er en vigtig del af Apples CSR-strategi, hvor de ønsker at hjælpe deres kunder med at få et bedre liv.

“Prøv at tænke, hvor mange forhold, venskaber og ægteskaber der er gået i stykker, fordi man har skrevet noget i fuldskab, man ikke burde. Det vil vi gerne skåne vores kunder for,” siger Tim Cook, der også mener, at det kan hjælpe til en bedre tone på sociale medier, hvis folk ikke kan bruge deres telefon, når de er fulde.

Bestille taxa trods fuldskab
Apple oplyser dog, at hvis man anvender den nye alkoholtest til at åbne sin telefon, vil nogle apps stadig være tilgængelige, hvis man har fået lidt inden for vesten.

“I første omgang vil man eksempelvis stadig kunne bestille en taxa eller købe en busbillet, selvom man ikke kan åbne sin telefon på grund af fuldskab. Måske skal man også kunne bestille takeaway. Det arbejder vi på. Men sociale medier, dine kontakter og dating-apps vil være utilgængelige. Det samme gælder din arbejdsmail. For Guds skyld da,” sukker Tim Cook.