Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

En gammel fejltagelse skal ikke udelukke nogen fra et fedt job, lyder det fra udenrigsminister Jeppe Kofod. Han bakkes op af Anna Castberg og Klaus Riskjær Pedersen. 

“Og i dag blev så dagen, hvor det endegyldigt blev bevist, at mænd ikke kan diskvalificere sig selv i mediebranchen.”

Sådan lød det i et retweet fra den feministiske standupkomiker Sanne Søndergaard.

Hun og flere andre har de sidste dage kritiseret udnævnelsen af Henrik Qvortrup til ny chefredaktør for Ekstra Bladet.

Blev idømt fængselsstraf
Qvortrup er især kendt for sin tid på Se & Hør, hvor bladet under hans ledelse betalte sig til personfølsomme data fra kendte personer via en såkaldt tys-tys-kilde, der lækkede data fra Nets.

Han blev i 2016 idømt tre måneders frihedsberøvelse i fodlænke, et års betinget fængsel og 200 timers samfundstjeneste. Noget, kritikerne mener, diskvalificerer ham fra at stille andre magthavere som politikere og erhvervsfolk til regnskab for deres fejl.

Men nu får Qvortrup opbakning fra uventet kant. Udenrigsminister Jeppe Kofod udtaler således til RokokoPosten: “Der er ingen, der betvivler Henriks kompetencer. Skal man virkelig udelukkes på livstid fra et fedt job, fordi man har begået en enkelt fejl?”

Udenrigsministeren bakkes op af blandt andre Anna Castberg, der i 1990erne bestred stillingen som direktør på kunstmuseet Arken.

“Hvorfor hænge sig i en gammel sag, der for længst er afsluttet? Det er jo ikke, fordi nogen kom til skade. Har tilgivelse virkelig ikke plads i vores samfund? spørger Castberg.

Skruppelløs psykopat
En af Henrik Qvortrups tidligere kolleger fra Radio24Syv, Klaus Riskjær Pedersen, betegner ham som en “psykopat” og “komplet uden skrupler”. Riskær Pedersen glæder sig alligevel over udnævnelsen:

“Jeg er så pissetræt af hellige journalister. Nu viser medierne endelig, at de ikke er et hak bedre end os andre. Ja, de er faktisk endnu værre. Det er da fedt!”

Henrik Qvortrup tiltræder som chefredaktør 1. juni og har ikke yderligere kommentarer til RokokoPosten. Han lover dog, at under hans ledelse behøver journalisterne ikke indlevere deres udgiftsbilag, da han allerede har adgang til backup.