Foto: Michael Mulkens, Bigstock

Foto: Michael Mulkens, Bigstock

Efter Statens Museum for Kunsts meget omtalte udstilling om Kirchner og Nolde lavet i samarbejde med det meget venstreorienterede tidsskrift Marronage planlægger Nationalmuseet nu en udstilling om indvandringen til Danmark i samarbejde med formand for Nye Borgerlige, Pernille Vermund.

Et overraskende nyt samarbejde blev i dag lanceret på Nationalmuseet, hvor museumsdirektør Rane Willerslev bød Pernille Vermund velkommen som en del af holdet bag museets kommende store udstilling om indvandringen til Danmark gennem de sidste 40 år.

“Statens Museum for Kunst har vist vejen for os med deres visionære, men også – for nogle – provokerende samarbejde med Marronage. Vi vil også være mere aktivistiske med vores udstillinger, så derfor er vi glade for at byde Pernille Vermund velkommen på udstillingsholdet,” siger Willerslev.

Potent højreorienteret aktivisme
Museumsdirektøren er stolt af samarbejdet, der viser, at når museer er aktivistiske, er de det på en mangfoldig måde, hvor det ikke altid bare ender med de sædvanlige venstreorienterede antagelser om, at alle danskere er racister.

“Nu er det tid til noget potent højreorienteret museumsaktivisme, og det ved vi, Pernille kan levere,” erklærer den bramfri og folkekære direktør.

Pernille Vermund er på den sin side også rigtig glad for samarbejdet:

“Jeg glæder mig meget til at vise, hvor stor en belastning indvandringen til Danmark har været økonomisk, socialt og kulturelt,” siger Pernille Vermund opstemt og har allerede flere idéer til, hvordan indvandringens historie kan formidles.

“Uden at løfte sløret for meget kan jeg afsløre, at udstillingen dramaturgisk og på lydsiden bliver stærkt inspireret af horrorgenren,” siger hun begejstret.

Sexede indvandrere hærger og stjæler
Rane Willerslev trækker endnu en kanin op af hatten, da han også har inviteret designeren Jim Lyngvild til at bidrage til udstillingen.

“Jeg vil med mine fotografier vise, at indvandrere også kan være sexede. Virkelig sexede indvandrere, der plyndrer og hærger bydele,” siger Jim Lyngvild.

Nyheden har vakt kritik internt på Nationalmuseet, hvor anonyme kilder har udtrykt skepsis og mener, der bliver givet køb på museets troværdighed. Det giver Jim Lyngvild dog ikke meget for:

“Folket vil jo ikke have alle de der støvede historikere. De vil have mig og mine sexede indvandrere. De skal bare lukke røven. Rane er den bedste.”

Udstillingen åbner den 21. januar 2022.