Foto: designtools, Bigstock

Foto: designtools, Bigstock

Bedre sent end aldrig, lyder det fra den læge, der vaccinerede smykkedesigneren efter hendes kommentar om Christian Eriksens coronavaccine.

“Frygteligt med Christian Eriksen og jeg tror alle undrer sig over hvad det kan være? Hvornår mon han blev vaccineret, måske det er en bivirkning til vaccinen?”

Sådan startede smykkedesigner Mai Manniche sin Facebook-kommentar til fodboldspiller Christian Eriksens pludselige kollaps under sidste uges EM-kamp. Kun to timer senere blev hun i al hast vaccineret mod dumhed på Rigshospitalet.

“Vi fik pludselig utrolig mange henvendelser fra folk, der mente, hun kunne have gavn af vaccinen, og så var det ellers bare med at komme af sted,” fortæller læge, professor og vaccineforsker Amalie Egdahl fra Rigshospitalets Afdeling for Infektionssygdomme om, hvordan det lykkedes hendes hold af læger og sygeplejersker at opspore Mai Manniche så hurtigt efter hendes dumme kommentar.

Travlt med at vaccinere
“Nogle ville sige, at vi burde have behandlet hende for længst, men det har taget længere tid end forventet at udvikle vaccinen mod idioti, som vi blev lovet sidste år. Første sending ankom for en måned siden, og i den tid har vi været travlt beskæftiget med at handle på de millioner af henvisninger til andre personer, som vi har modtaget fra befolkningen,” siger Amalie Egdahl, der oplyser, at fremgangsmåden typisk er at vaccinere både den person, der bliver henvist til, og den person, der er kommet med tippet.

“I Mai Manniches tilfælde nøjedes vi bare med hende. Bedre sent end aldrig.”

Kan være genetisk og uhelbredeligt
Siden sin vaccination har Mai Manniche tilføjet yderligere dumme kommentarer til sit oprindelige Facebook-opslag, herunder at det er mystisk, at DBU ikke har kommenteret på Eriksens vaccinestatus. Det skyldes, at første stik ikke dækker 100 procent, fortæller vaccineforskeren.

“Sådan er det med vacciner, så vi venter bare på, at der går et par uger, så vi kan give hende en booster. Risikoen er selvfølgelig, at dumheden slet ikke er en infektion, men en genetisk tilstand, hvilket der er stor sandsynlighed for, når man ser på hendes mor, Vibeke Manniche. I sådanne tilfælde er der intet at gøre.”