Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

En tjenstlig middag med tre vandværksdirektører blev betalt med kommunaldirektørens personlige kreditkort. Det er ikke første gang, det er sket, og nu står han til bortvisning. “Vi kan simpelthen ikke stole på ham længere,” lyder det fra medlem af kommunalbestyrelsen.

Ifølge kommunaldirektøren i en kommune i det østlige Sjælland er det et hændeligt uheld, at han flere gange er kommet til at bruge sit personlige kreditkort til at betale for regninger, der egentlig burde fordeles ud på alle kommunens skatteborgere. Han og kommunen bruger nemlig samme bank, og de to kort er derfor næsten identiske.

Alligevel kan kommunaldirektøren se frem til en bortvisning, idet kommunalbestyrelsen efter nærmere undersøgelser er overbeviste om, at der ikke er tale om simpel forveksling, men systematisk overslæb.

Togbilletter og parisertoast
En gennemgang af flere års bilag viser nemlig, at det langt fra var første gang, da kommunaldirektøren tidligere på måneden betalte for en tjenstlig middag med tre vandværksdirektører på en lokal mellemklasserestaurant. Her lagde tjeneren mærke til, at der stod kommunaldirektørens eget navn på det kort, han betalte med, og hun kontaktede herefter RokokoPosten, der siden har fået aktindsigt i sagen.

RokokoPosten har siden kunnet afsløre, at kommunaldirektøren i gentagne tilfælde selv har betalt udgifter, der egentlig tilfalder skatteyderne. Der er blandt andet tale om flere togbilletter, som kommunaldirektøren har brugt i forbindelse med arbejdsrejser samt adskillige parisertoasts, som er blevet købt som et billigere alternativ til de dyre frokoster, man som kommunaldirektør ellers er berettiget til at indtage som del af arbejdet.

Skader fællesskabet
Det er især det sidste forhold, der får flere medlemmer af kommunalbestyrelsen til at erklære, at de har mistet tilliden til kommunaldirektøren.

“Det er helt utilstedeligt, at han bruger sine egne penge i stedet for skatteborgernes, når man bestrider en så vigtig post,” siger Ellen Merete Cederstrøm fra SF.

Hun mener, at det skader fællesskabet i kommunen.

“Vi arbejder ud fra en økonomisk ramme, som er skabt af alle kommunens skatteborgere, og når en topchef blæser på normerne og betaler den slags af egen lomme, er det dybt skadeligt for følelsen af at løfte i flok.”