Foto: mariakray, Bigstock

Foto: mariakray, Bigstock

Medlemmer af mediebranchen medbragte smitten til solskinsøen fra København for en uge siden, og den kan nu true resten af Danmark.

Knap har danskerne smidt mundbindet, før endnu en meget smitsom pandemi kan true friheden. Under Folkemødet på Bornholm har man således set uhyggeligt mange tilfælde af en særligt aggressiv variant af kønssygdommen klamydia, nemlig mediebranche-varianten.

RokokoPosten har mødt praktiserende læge Katja Madsen fra Rønne for at få en faglig vurdering af omfanget.

Brudt ud af sin boble
“Vi kan se, at denne variant af klamydia allerede er særligt modstandsdygtig, fordi den har eksisteret længe hos få personer i den københavnske mediebranche. Til trods for den relativt korte periode, som Folkemødet har varet, har den udadgående aktivitet fra disse personer desuden været meget høj.”

Hvorfor hedder det mediebranche-varianten?

“Det gør det, fordi varianten er opstået i et særligt lukket biologisk miljø i og omkring Berlingske Media i København med meget få afstikkere til DR Byen, Politikens Hus og TV 2. Fagpersoner har længe været bekendt med varianten, som vi normalt kalder for Pilestræde-varianten, og som indtil sidste uge har begrænset sig til medlemmer af mediebranchen. Nu er den sluppet ud af sin naturlige, lukkede boble.”

Bliv inden døre, Allinge
Katja Madsen har forståelse for, at bornholmerne er chokerede, men råder til, at de lokale forholder sig i ro – bogstavelig talt.

“Fuldstændig som vi kender det med corona, skal vi have begrænset aktiviteten på øen – også selvom Folkemødet er slut. Derfor er det min faglige vurdering, at man både som gæst og fast beboer i særligt Allinge bør blive inden døre de næste par uger. Kan fysisk kontakt med udefrakommende ikke undgås, bør man holde sig til at gå i seng med den samme og sikre sig, at vedkommende ikke er medieperson, men taler med bornholmsk dialekt.”

Kan det her få betydning for resten af Danmark?

“I værste fald, ja. Vi ser som regel en stigning af smittetilfælde i forbindelse med landets festivaler, så de eksisterende restriktioner på området er selvfølgelig en hjælp. Alligevel fraråder vi den resterende befolkning at deltage i alle former for debatarrangementer, talks eller lignende de næste 14 dage, indtil varianten er tilbage i sin gamle, lukkede boble.”