Foto: Ikon Studio, Bigstock

Foto: Ikon Studio, Bigstock

“Bare fordi man er ung og kommer trækkende med en højttaler, betyder det ikke, at man er en kæmpe idiot,” mener Emil Absalon Leth-Lønning, der er godt træt af, at andre Soundboks-ejere ødelægger det for ham.

I takt med vaccinernes udrulning og de lyse nætters indtog søger stadig flere unge udenfor for at more sig med musik og alkohol. Men i tætbebyggede områder er det ikke alle, der har det lige sjovt til lyden af de fester, som de unge har ventet på så længe. Mange klager især over højttalere af mærket Soundboks.

Og dét kan 21-årige Emil Absalon Leth-Lønning fra Frederiksberg faktisk godt forstå.

Ville ikke selv gide høre på det
Selvom solen stadig skinner fra en skyfri himmel klokken 21 på Den Røde Plads på Nørrebro i København, og ingen af de unge, der har forsamlet sig om tre kasser Dansk Pilsner, skal i skole i morgen, er musikken fra den medbragte Soundboks meget lav.

Faktisk så lav, at RokokoPostens udsendte først kan opfange tonerne af “L’amour Toujours” fra Gigi D’Agostino, da hun kommer helt tæt på forsamlingen.

I spiller ikke så højt, at det bløder fra øregangen. Hvad skyldes det?

“Jamen, primært at det er mandag, at vi sidder udenfor, og at der vel bor 1500-2000 mennesker lige her, der ville blive enormt påvirkede af så høj musik,” svarer Emil Absalon Leth-Lønning, der ejer den medbragte Soundboks, i et meget selvfølgeligt toneleje.

Men hvorfor overhovedet købe en højttaler, der kan spille et stadion op, hvis du ikke ønsker at terrorisere dine medmennesker?

“Jeg bruger den skam også til fester, hvor den får fuld æde, men det er jo indendørs og som regel noget, vi annoncerer i god tid. Ligesom alle andre mennesker, der ikke drikker sig fulde udendørs i hverdagene, formentlig gør. Den kan rent faktisk spille på et helt normalt lydniveau, så det gør den bare, når vi vælger at sidde her.”

Selvoptagede idioter
Emil Absalon Leth-Lønning er tilmed godt træt af, at hans jævnaldrende ødelægger det for andre Soundboks-ejere.

“Soundboksen er blevet et negativt varemærke, og det går ud over os, der gerne vil eje en højttaler, der både kan spille højt og lavt. Folk tror automatisk, at man er så selvoptaget, at man skider på desperate småbørnsforældre og ikke har almindelig pli. Altså, bare fordi man er ung og kommer trækkende med en højttaler, betyder det ikke, at man er en kæmpe idiot.”

Men du medgiver, at der er en forhøjet risiko?

“Absolut.”