Foto: vladm, Bigstock

Foto: vladm, Bigstock

At vinde over Tjekkiet på lørdag bliver ikke nogen let sag, spår RokokoPostens fodboldekspert, Iver Arenkilde. Først og fremmest handler det om at score mål, og det skal mindst være ét mere end det antal, tjekkerne scorer.

På lørdag skal det danske landshold møde Tjekkiet i kvartfinalen. For at komme videre skal Danmark vinde, og det ser lovende ud, mener RokokoPostens fodboldekspert, Iver Arenkilde. Skal Danmark vinde, kræver det nemlig, at vi scorer flere mål end tjekkerne, og det har vi gjort hidtil.

Tjekkerne har færrest mål indtil nu
“Tjekkiet har i alt fem mål indtil videre, mens Danmark har ni. Set i den optik tegner det godt for Danmark, for det er faktisk tre mål mere, end vi egentlig behøver,” siger Iver Arenkilde og uddyber:

“Hvis Danmark skal vinde på lørdag, skal de score flere mål end tjekkerne. Fodboldkampe afgøres nemlig på målscoren, så hvis Danmark scorer ét mål, må tjekkerne ingen score. Scorer de to, må tjekkerne godt få ét, så er Danmark stadig videre – og så fremdeles. Man skal bare altid score mindst ét mål mere end modstanderen for at vinde en kamp, så hvis vi kigger på de kampe, der er spillet hidtil, kunne Danmark have nøjedes med at score seks mål, så havde de stadig scoret flere mål end tjekkerne.”

Lige mange mål kan stadig blive til sejr
Hvis det ikke lykkes Danmark at score flere mål end Tjekkiet, er der stadig en chance for, at vi kan komme videre, forklarer Iver Arenkilde. Det kræver dog, at Danmark og Tjekkiet har præcis lige mange mål, når kampen slutter.

“Hvis Tjekkiet har ét mål, skal Danmark også have ét mål. Har Tjekkiet to, skal Danmark også have to. Ja, vi kan sågar have en chance, hvis Tjekkiet har 15 mål – det kræver bare, at Danmark også har 15 mål,” siger han og tilføjer, at sker dette, skal der være forlænget spilletid.

“Her har både Danmark og Tjekkiet yderligere 30 minutter til at score mål. Hvis et af holdene så scorer, og det andet hold ikke gør, vinder det hold, der har scoret. Hvis begge scorer lige mange gange, eller hvis ingen scorer, afgøres kampen med en straffesparkskonkurrence, hvor der til sidst vil være et af holdene, som har scoret flere mål end det andet.”

Der er med andre ord et utal af scenarier for, hvordan kampen på lørdag kan ende, påpeger Iver Arenkilde og slutter:

“Som min analyse viser, er fodbold virkelig en sport, hvor alt kan ske.”