Foto: iascic, Bigstock

Foto: iascic, Bigstock

Lange videoer med grafik og personlige trusler er vejen frem, hvis man vil overbevise andre om, at deres holdninger er åndssvage, lyder det fra RokokoPostens brevkasse.

Kære RokokoPosten

Jeg er en mand i fyrrerne, der har brugt nogle år på diverse sociale medier som Facebook, Twitter og YouTube. Her har jeg via tekst og video forsøgt at overbevise venner og bekendte om, at jeg har ret, hvad angår politik, kunst og smartphones.

Desværre ser det ikke ud som om, det er lykkedes. I hvert fald mener mange af mine bekendte stadig det stik modsatte af mig, selvom enhver idiot kan se, at de tager fejl. Samtidig er flere og flere mennesker, som jeg overhovedet ikke kender, begyndt at kommentere mine udsagn med kritik og rent ud sagt dumme synspunkter. Efterhånden må jeg tage natten i brug for at svare dem alle, men endnu har ingen indrømmet, at mine argumenter faktisk er de bedste. Tværtimod virker det som om, de bliver endnu mere stålsatte og lokker endnu flere dumme mennesker til.

Jeg er nået frem til, at løsningen må være at overbevise samtlige personer på nettet om mine holdningers rigtighed. Men hvordan gør jeg det, når jeg også har et job at passe?

Mvh Morten

Kære Morten

Lad mig først og fremmest sige, at jeg beundrer dig for din ihærdighed. Mange mennesker tænker som dig og vil gerne oplyse verden, men når først det bliver hårdt, og omfanget af andres dumhed bliver klart for dem, giver de op. Det vil du ikke, og det er superflot.

Nu skal du bare give den endnu mere gas med lange videoer, hvor du fx kommenterer andres videoer eller laver grafiske fremstillinger af dine argumenter. Du kan endda lave en hjemmeside fra bunden, hvor du samler dine bedste pointer, og linke til den, hver gang du møder en idiot på nettet. Afsæt også et par timer hver aften til at kommentere perfidt og aggressivt på tweets fra politikere, hvor du finder fejl i selv meget små ting.

Du må endelig ikke tro, at det er nødvendigt med en basal anerkendelse af dine modstanderes menneskelighed og grundlæggende gode intentioner. Dem har de ikke, og jeg ser ofte mange, selv meget erfarne folk begå den fejl at tale til meningsmodstandere på nettet, som de ville, hvis de stod foran dem.

Hvis du stadig ikke synes, at du kommer nogen vegne, kan du prøve med den personlige trussel, der går på modstanderens køn, udseende eller lignende. Så går der ikke lang tid, før du har overbevist folk. Held og lykke!

Mvh RokokoPosten