Foto: Photosvit, Bigstock

57-årige Erik Hansen er til daglig en mødestabil og flittig revisor i et mindre revisionsfirma i Midtjylland. Men hvert år i uge 28–30 forvandles han til en excentrisk sydeuropæer, der nyder alkohol på hverdage og nogle gange bliver længe oppe og ser Deadline på DR2.

Erik Hansen er normalt punktligheden selv og sætter en ære i altid at komme til tiden. Helst et par minutter før aftalt tid. Men da RokokoPosten har sat ham stævne i privaten i Silkeborg, møder han op fra indkøb hele tre minutter forsinket. Vi er nemlig i weekenden op til uge 28, hvor Erik Hansen hvert år forvandles fra driftsudskydende protestant til varmblodet sydlænding.

“Vil du have lidt charcuteri og oliven?”, spørger Erik Hansen således skødesløst afslappet, da han tager imod RokokoPostens udsendte på terrassen.

Også garderoben skiftes ud på denne tid af året. Den blå skjorte pakkes væk, straks han kommer hjem fra arbejde fredag i uge 27, og frem kommer både røde og grønne skjorter og sågar en enkelt hawaiiskjorte, når det skal være ekstra festligt. Forvandlingen gøres komplet med en stråhat på hovedet.

Bare køre ud i det fri
Erik Hansens kone, Margit Hansen, kan næsten ikke genkende sin mand:

“Det sker hvert år på den her tid. I år talte han endda om, at vi bare skulle følge hjertet og køre ud i det fri uden mål og med. Han endte dog med at bestille hotel, færgeoverfart med morgenmad inkluderet, booke museumsbilletter og lave restaurantreservation hjemmefra. Men resten skulle bare være helt impulsivt og spontant. Han er næsten ikke til at kende. Han fjerner heller ikke ukrudt mellem fliserne.”

Men det stopper ikke der. Hvor han normalt kun nyder alkohol i weekender, tager Erik Hansen nu gerne en lille aperitif hen ad eftermiddagen på hverdage efterfulgt af en lille lur, hvilket han ellers normalt forsager. Aperitifen bliver gerne suppleret med et glas rødvin om aftenen. Og ikke den normale kategori af rødvine i prisintervallet 49,95 – 59,95 kroner, men dyre vine op til 79 kroner flasken, fordi “han ikke vil gå på kompromis med kvaliteten”, som han siger.

Bare gerne have sin mand tilbage
Nogle aftener bliver han endda længe oppe ligesom spanierne og ser Deadline på DR2 klokken 22.30.

“Det er bare om at leve i nuet,” siger Erik Hansen med intenst sammenknebne øjne til RokokoPostens udsendte. Hvorefter han dog indrømmer, at han slukker for Deadline klokken 22.45 og går i seng, hvis det andet indslag i Deadline ikke er ekstraordinært interessant.

“Jeg glæder mig bare, til de her uger er overstået, så jeg kan få min mand tilbage,” sukker Margit Hansen.