Foto: sint, Bigstock

Foto: sint, Bigstock

Benzin virker slet ikke lige så godt som diesel, når man tanker en dieselbil. Det konstaterer 37-årig skolelærer fra Vejle efter at have forsøgt sig lidt frem med forskellige typer brændstof.

“Det er to helt forskellige køreoplevelser. Jeg vil gå så vidt som til at sige, at der er en verden til forskel.”

Så klar er konklusionen fra Søren Bremsager, en 37-årig skolelærer fra Vejle, der forleden dag gjorde sig sine første erfaringer med at komme benzin i tanken på sin 12 år gamle dieselbil.

Det skete, da han en sen aften var på vej hjem fra et hyggeligt besøg hos nogle venner i Smidstrup, en lille by cirka 15 kilometer fra Sørens bopæl. Bilen trængte til at blive tanket, og Søren besluttede sig for at gøre det på vej hjem, så han ikke skulle gøre det dagen efter, hvor han havde travlt.

“Man kan så let udskyde det, og så ender man med at blive helt stresset, fordi man er bange for at gå i stå midt på motorvejen,” siger han.

Nysgerrig tilgang til livet
Hvad der herefter skete, har Søren Bremsager svært ved helt at redegøre for. Det var nemlig usædvanligt, men han vil ikke ligefrem sige, at han begik en fejl.

“Altså, jeg har sådan en meget nysgerrig og eksperimenterende tilgang til livet. Jeg er også vildt spontan. Så det var nok mest noget med det,” funderer han om den hændelse, der betød, at tanken pludselig blev fyldt med benzin.

Efter en tilsyneladende uproblematisk tankning satte Søren sig atter bag rattet og begyndte at køre hjemad. Der gik dog ikke længe, før han måtte standse for rødt ved et lyskryds, og herefter ville bilen ikke videre.

“Den nægtede bare at køre. Det er aldrig sket før,” siger Søren.

Eksperter har ret
Et par dage efter fik Søren besked fra mekanikeren, at der var foretaget en såkaldt fejltankning, og at det havde ødelagt bilens motor.

“Så nu kan jeg konstatere, at eksperterne har ret: En dieselbil kan ikke tåle at køre på benzin. Det har jeg altid været klar over, men jeg har ikke før fået syn for sagn, så på en måde er det meget godt, at det er sket,” siger han og slutter:

“Man skal jo ikke altid tage eksperternes ord for gode varer. Det er sundt at gøre sig sine egne erfaringer.”