Mindst 14 danskere er lørdag blevet ofre for den skruppelløse Rickrolling-bande N2GYU. Flere er indlagt med chok. Søren Pape kræver hårdere straffe for Rickrolling-relateret kriminalitet. 

Lørdag sidst på eftermiddagen går 19-årige Hilda Mortensen hjemmefra. Hun skal til fest hos en veninde, og humøret er højt. Ved busstoppestedet møder hun en cirka 50-årig mand, som smiler venligt til hende. Hun smiler igen. Det er det sidste, hun husker.

Flere timer senere kommer Hilda til bevidsthed. Hun ligger i en hospitalsseng. Hendes første tanke er, at hun har fået for meget at drikke til festen. Så går det op for hende, at hun aldrig nåede derhen. Hun er konfus og ved ikke, hvad der er sket.

Det ved politiassistent Morten Mikkelsen derimod. Han har haft en travl aften, for Hilda er blot en af mange, der er blevet overfaldet af et medlem af den frygtede bande N2GYU.

Leder netop løsladt
At angrebene sker netop nu kommer ikke bag på politiet. Den berygtede leder af N2GYU, Kaj Benjamin Madsen, der i 2013 blev idømt otte års fængsel, er nemlig netop blevet løsladt.

“Vi formoder, at det er Kaj Benjamin, der står bag de nye angreb. Det ligner til forveksling hans metoder, og vi har ikke set noget, der minder om det her, siden han kom bag lås og slå,” siger politiassistent Marlene Søholm og fortsætter:

“Flere af de øvrige bandemedlemmer lader til at have indstillet deres Rickrolling-aktiviteter, og vi har kun haft ganske få tilfælde siden 2013. Så alt peger i retning af, at det er Kaj Benjamin Madsen, der har samlet tropperne og er gået i aktion igen. Denne gang ved vi, hvad vi skal gå efter, så forhåbentlig får vi sat en stopper for det, før det går ud over flere.”

Søren Pape: Rickrolling skal straffes hårdt
Hos De Konservatives leder, Søren Pape Poulsen, er der utilfredshed at spore over det danske retssystem.

“Det er simpelthen for let, at de her forbrydere, der i løbet af få sekunder lægger folks liv i ruiner, kan vandre direkte tilbage til samfundet efter mindre end ti år i fængsel,” siger han.

Han kræver derfor hårdere straffe for Rickrolling-relateret kriminalitet:

“Man må huske på, at der er tale om en virkelig bestialsk form for forbrydelse. Man tror, at man skal til at læse en spændende artikel om kernekraft eller se et billede af nuttede kattekillinger, og så dukker Rick Astley frem på skærmen og synger Never Gonna Give You Up. Det ødelægger liv, og de nuværende straffe står slet ikke mål med forbrydelserne.”