Foto: EUpdates, Wikipedia

Foto: EUpdates, Wikipedia

Da fodboldspilleren Adam Vestergaard skiftede fra Horsens til SønderjyskE, var det ikke hans drømmeskifte, men et “okay sted at spille lidt bold”.

Et travlt transfervindue er lukket i såvel den danske superliga som i resten af fodboldverdenen. Mens mange spillere fik transferdrømmen opfyldt, forholder det sig anderledes for Adam Vestergaard, der skiftede fra Horsens i den næstbedste række til SønderjyskE i Superligaen.

Til trods for at Adam Vestergaard således tager et skridt op, var skiftet til de lyseblå fra grænselandet absolut ikke det, den unge højre kant havde ønsket sig.

“SønderjyskE er meget langt fra det, jeg havde håbet på,” sagde den tidligere Horsens-spiller ved sin præsentation i klubben fra Haderslev.

“Det er klart, at jeg havde håbet på et tilbud fra en større klub end SønderjyskE, men da vinduet var ved at lukke, og det stadig ikke var lykkedes, tænkte jeg, at SønderjyskE var et okay sted at trille lidt bold,” fortæller kantspilleren, der dog ikke lægger skjul på, at en fin lønforhøjelse var med til at overbevise ham om at skifte til SønderjyskE.

Højere løn til gengæld for dårlige fans
“Ja, selvfølgelig betød det noget, at jeg kunne få fordoblet min løn ved at skifte fra 1. division til Superligaen. Hvad skulle det ellers være, der lokkede mig til SønderjyskE? Jeg har intet forhold til klubben, og det er mildest talt ikke fansene, der har lokket mig hertil. Der er ikke så mange af dem, og de få gange, jeg har set SønderjyskE spille på hjemmebane, har det virket som om, der er en ret død stemning på stadion,” siger den 21-årige nybagte SønderjyskE-spiller.

Kan forhåbentlig skifte videre snart
Der er dog ikke kun negative ting ved at skifte til SønderjyskE. Holdet har nemlig samme ejer som Spezia, der spiller i den bedste italienske række.

“Ja, det er da den eneste formildende omstændighed ved at være skiftet hertil,” siger Adam Vestergaard og uddyber:

“Det giver selvfølgelig en mulighed for, at jeg inden alt for længe kan skifte herfra og komme til Serie A (den bedste italienske liga, red.), så jeg ikke skal rende rundt i fucking Haderslev alt for længe. Det er der jo ingen normalt begavede mennesker, der gider.”