Foto: Qzian, Bigstock

Foto: Qzian, Bigstock

I et presset øjeblik blev den ellers så ubehagelige og opfarende Mike Olsen rolig, fattet og venlig. Det varede kun få minutter, men kollegerne er ikke i tvivl om, at det var hans sande ansigt, de fik at se.

“Endelig viste han sit sande ansigt. Jeg vidste, at det kun var et spørgsmål om tid.”

Dagen derpå er Petra Midtgaard stadig chokeret. Ikke kun over den pludseligt opståede brand i bygningen, hvor hun og Mike Olsen begge arbejder, men også over den Mike Olsen, hun fik at se midt i flammehelvedet.

“Han blev en helt anden – han ændrede fuldstændig personlighed,” siger den 27-årige kontorassistent, der talte med Mike Olsen, da branden brød ud.

Personlighedsændring på et splitsekund
Få minutter før var Mike Olsen kommet hen til hende på sin sædvanlige grænseoverskridende måde. Med en hovmodig grimasse havde han gjort hende opmærksom på en fejl, hun havde lavet i et vigtigt dokument, og vanen tro gjorde det kun ondt værre, at Petra undskyldte og lovede at rette fejlen med det samme.

“Han læner sig ind over mig og hvæser, at han vil se det, før han tror det. Sådan er han bare – han tyranniserer hele kontoret, og ingen skal sætte en fod forkert, før han råber og skriger,” siger hun.

Det ændrede sig på et splitsekund, da nogen pludselig råbte, at det brændte. Mike Olsen kiggede sig hurtigt omkring, så ændrede hans ansigt fuldstændig karakter, og han skyndte sig at berolige Petra og sige, at det nok skulle gå.

Lurede under overfladen
“Vi andre var bange, og nogle gik i panik, men Mike blev bare sådan helt rolig og fik hurtigt etaberet en sikker flugtvej. Bagefter kom han hen til mig og spurgte, om jeg var OK. Han sagde, at han godt kunne forstå, at jeg blev bange, og han gik også rundt til de andre. Der var én, der græd, og hende stod han bare og holdt om, indtil hun faldt til ro,” siger Petra Midtgaard, der blev chokeret over Mike Olsens voldsomme adfærdsændring, selvom hun bagefter mener, at hun burde have set det komme.

“Det har ligesom ligget og ulmet under overfladen. Man har altid haft på fornemmelsen, at han gik og gemte på noget bag den der nærmest gennemført tyranniske facade,” siger hun.

Mike Olsen selv mener, at kollegernes dom er urimelig:

“Selvfølgelig blev jeg påvirket af, at der opstod brand, men derfra og til at sige, at jeg så bare er sød og rar inderst inde, er der alligevel et stykke vej.”