Foto: Julian Nedev, Bigstock

Foto: Julian Nedev, Bigstock

Det forholder sig nærmere omvendt, at ingen af os bor i en gul undervandsbåd, konkluderer DR’s Detektor efter at have undersøgt sagen til bunds. 

Lige siden 1966 har mennesker fra hele verden sunget med på omkvædet til The Beatles-hittet “Yellow Submarine”: “We all live in a yellow submarine” (vi bor alle i en gul undervandsbåd, red.). Helt ukritisk har generation efter generation skrålet disse ord, helt uden at bekymre sig om, hvorvidt det er sandt.

Det er det ikke, kan et tophemmeligt graverteam fra DR’s Detektor nu afsløre. Faktisk er sandheden den stik modsatte: Ingen af os bor i en gul undervandsbåd.

Sådan undersøgte Detektor påstanden
Ifølge kilder tæt på gravergruppen har Detektor grebet opgaven grundigt og systematisk an.

“I undersøgelsens første etape, der varede fire uger, spurgte gravergruppens medlemmer alle, de talte med, hvad de bor i. Her viste det sig, at Mogens bor i et stråtækt hus på landet, Berit i en rød murstensvilla, Peter i en lejlighed i et gråt betonkompleks og så fremdeles. De har fået hundredevis af svar, og ingen af dem lyder ‘jeg bor i en gul undervandsbåd’,” fortæller kilden.

Allerede på dette tidspunkt var det altså åbenlyst, at The Beatles løj. Noget som Detektors gravergruppe havde på fornemmelsen, allerede før undersøgelsen gik i gang.

“Ingen af gruppens medlemmer bor i en gul undervandsbåd, så allerede her var der begrundet mistanke om, at The Beatles ikke talte helt sandt,” fortæller RokokoPostens kilde og understreger, at det alligevel var vigtigt at undersøge sagen til bunds for ikke at drage forhastede konklusioner.

Beatles bør boykottes
Man kan nemlig argumentere for, at hvis blot langt de fleste bor i en gul undervandsbåd, er det ikke helt løgn, hvad The Beatles synger.

“I så fald kunne det tænkes, at The Beatles ikke kendte de få, der ikke bor i en gul undervandsbåd, så det ikke var løgn, men bare uvidenhed,” siger RokokoPostens kilde.

Imidlertid konkluderer Detektors undersøgelse, der er lavet over en periode på tre måneder og omfatter mere end 35 millioner mennesker, at der ikke bare er tale om en løgn, men en massiv løgn. Detektor fandt nemlig ikke én, der bor i en gul undervandsbåd.

“The Beatles har ført verden bag lyset, og det er meget alvorligt,” lyder det fra kulturminister Ane Halsboe-Jørgensen, der mener, at løgnen bør få konsekvenser.

“En boykot af alt Beatles-relateret er på sin plads. Det handler om at sende et signal, for der er desværre en tendens i musikbranchen til at sprede den slags løgne,” slutter hun.