Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Jørgen Detlevsen har gennem sine 33 år som chef for en fynsk plastvirksomhed ikke krænket nogen af sine 23 ansatte. “Fantastisk præstation,” lyder det fra komité, der tildeler ham en ny hæderspris.

Mens bestyrelsesformænd og direktører falder på stribe i sager om krænkelser, findes der ét menneske, der stadig skinner som diamanten i mudderet. Det menneske er Jørgen Detlevsen, mangeårig direktør i den sydfynske plastvirksomhed Plast Pro. I hvert fald hvis man spørger Gode Mænd-komitéen, der uddeler God Mand-prisen.

MeToo-Messias
“Jørgen er et eksempel på noget, vi troede, var umuligt at finde. Han er en mand, der både har kvindelige kolleger og professionelle beføjelser over dem, men som alligevel ikke har sagt noget ulækkert til nogen af dem. Han har ikke engang slikket dem i øret til en julefrokost! Han er nærmest en MeToo-Messias,” siger formand Birgit Helmut fra Gode Mænd-komitéen.

Jørgen Detlevsen er glad for hædersprisen, men også en smule uforstående:

“Jeg ved ikke helt, hvad jeg skal sige. Ud over tak, selvfølgelig. Jeg er en helt normal mand, der både har kvindelige og mandlige ansatte, og så har jeg bare behandlet dem ens. Jeg går altid hjem som den første, når vi holder julefrokost, og jeg prøver at behandle alle kvinder, som jeg ønsker mig, at min kone og døtre skal behandles. Men altså – tak for prisen!”

Komité stiftet i 2019
Gode Mænd-komitéen er stiftet af Kvinfo, Dansk Kvindesamfund og Kvinderådet i et forsøg på at vise, at ikke alle mænd er nogle svin over for kvinder, som de har professionel magt over.

“Vi blev trætte af at få skudt i skoene, at vi skældte ud på alle mænd og skar alle over én kam, så derfor nedsatte vi Gode Mænd-komitéen og opfandt en hæderspris. Det gjorde vi i 2019, faktisk. Egentlig havde vi tænkt os, at den skulle uddeles første gang dét år, men vi har simpelthen ikke kunnet finde nogen kandidater før nu.”

Har I ikke bare gjort for lidt for at finde dem?

“Tværtimod! Vores studentermedhjælpere laver ikke andet end at lede efter potentielle prismodtagere. Men der dukker altid nogle klamme SMS’er eller seksuelt nedværdigende jokes op, lige som vi skal til at løfte røret og ringe den pågældende op. Så vi er bare glade for at kunne uddele God Mand-prisen til fantastiske, næsten magiske Jørgen fra Plast Pro. Vi troede, den skulle samle støv i skabet for evigt.”