Foto: logoff, Bigstock

Foto: logoff, Bigstock

De mange kopivarer i folks hjem rammer indbrudstyvene på deres ry og pengepung.

Den seneste tid har været hård for landets indbrudstyve. Nedlukningen, der fik folk til at at blive hjemme, gjorde det nemlig svært for dem at udøve deres erhverv.

I den forbindelse mødte RokokoPosten indbrudstyven Ricky Markussen, der efterlyste – og fik – hjælpepakker fra regeringen. Selvom restriktionerne nu er væk, er livet dog ikke blevet lettere for den trængte tyv. Han oplever nemlig flere og flere kopivarer i forbindelse med sit arbejde, og det gør det svært at få forretningen til at løbe rundt.

Værdiløs keramik af sundhedsguru
“Det fylder mere og mere. Det er alt muligt. Møbler og lamper, og efter at folk er begyndt at rejse igen, ser vi også flere tasker, der er kopivarer,” fortæller Ricky Markussen, der så sent som i sidste uge troede, at han havde fået fingre i værdifuld keramik. Desværre viste det sig at være en kopi fra en selvudnævnt sundhedsguru.

“Det kan tage flere dage at udse sig de rigtige Arne Jacobsen-møbler eller en værdifuld PH-lampe, så det rammer virkelig hårdt, når det viser sig at være en værdiløs kopi,” fortæller han frustreret. Varerne er som regel købt på nettet, og selvom kvaliteten nogle gange kan være fin og ligne den ægte vare, er værdien af kopivarer kun en brøkdel af originalernes, når Ricky sælger dem videre til sit netværk af hælere.

Skader troværdigheden
For Ricky Markussen er det ikke kun et spørgsmål om profit på den korte bane, men om troværdighed.

“Det kan være svært at se, om det er kopivarer. Men dem, jeg afsætter til, er virkelig kendere, så de ser det. Og så får man et skidt ry, hvor det er sådan noget med, at Ricky har kopivarer, og det er bad for business,” slutter indbrudstyven, der opfordrer folk til at tænke sig godt om, inden de køber kopivarer.

“Jeg synes ikke, man skal blande politiet ind i det, det giver bare problemer for os i branchen. Til gengæld er vi glade for, at DBA er gået ind i kampen mod kopivarerne, og jeg håber, at andre også vil tænke på, at det går ud over os små selvstændige erhvervsdrivende, når de gør den slags.”