Foto: Everest Community, Bigstock

Foto: Everest Community, Bigstock

Debatten om 89’erne har kørt, siden bolig- og indenrigsminister Kaare Dybvad kritiserede dem i sommer. Nu dokumenterer ny forskning, at ikke bare 89’erne er irriterende. Alle generationer er ekstremt irriterende.

Er boomerne mere irriterende end millennials? Er millennials mere selvoptagede end Generation Z? Og hvad foregår der i det hele taget med 89’erne og deres monomane fokus på madlavning? De må da være den mest irriterende generation af alle?

RokokoPosten har sat sig for at få afgjort spørgsmålet én gang for alle og har derfor henvendt sig til generationsforsker Bjørn Helge Jansson. Han har nemlig udgivet en forskningsartikel, der sammenligner boomerne, 89’erne, millennials og Generation Z. Og han har en overraskende konklusion: Alle generationer er røvirriterende.

Irriterende kraniosakralterapeuter på Djursland
“Lad os starte med boomerne,” siger Jansson veloplagt.

“De laver jo ikke andet end at flyve Jorden rundt i CO2-udledende flyvemaskiner på jagt efter den permanente griseferie. Hvis de da ikke tilhører den del af boomer-generationen, der blev 68’ere, som rev alt godt og stabilt ned til fordel for gruppesex, narkomani og individuel selvrealisering. Jeg springer i luften næste gang, jeg ser en kraniosakralterapeut ude på Djursland, der laver skæv, grim keramik for at realisere sig selv. Den generation er så røvirriterende!”

Men problemerne stopper ikke ved dem. 89’erne er ifølge Bjørn Helge Janssons forskning akkurat lige så belastende.

“Det er jo ikke andet end en flok neoliberalister, der dulmer deres overhedonistiske selvlede ved at æde fermenteret sælpik på Noma. De har gjort alle vores byer til et hurlumhejhus af golde, generiske oplevelser for den urbane middelklasse, som i jagten på autenticitet bare vil have mere af det samme. De skøjter hen over klimaproblemer med ironisk distance uden format til at tage magten på sig og ændre ting. De er også virkelig dybt irriterende,” siger Jansson.

Neurotisk og humorforladt askese
Bjørn Helge Jansson har for alvor talt sig varmt. Og han har også beskæftiget sig med millennials i sin forskning:

“De er fuldstændig håbløse. De føler sig så individualistiske og unikke, at man er nødt til at rive alle kendte begreber og kategorier fra hinanden for, om muligt, at rumme deres oversensitive uniqueness. De er selvfølgelig individualister på en parodisk ens måde. De kommer aldrig til at kunne ændre noget som helst til det bedre med deres neurotiske, moraliserende og humorforladte askese. De er røvirriterende.”

Bjørn Helge Jansson trækker vejret dybt for lige at få det sidste med:

“Generation Z er næsten ikke til at holde ud med deres klimahysteri og psykiske skrøbelighed på trods af, at de er verdens mest forkælede generation. De er så forfærdelige. Ligesom alle de andre generationer. Det viser min forskning desværre,” afslutter Bjørn Helge Jansson.