Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Foto: Krakenimages.com, Bigstock

Ikke kun Facebook-aktier og influencers blev påvirket af de sociale mediers fravær. Louise Andersen fra Hobro skal skilles som direkte konsekvens af nedetiden, idet hun blev opmærksom på, at hun faktisk var gift.

De fleste af os bemærkede det, da hverken Facebook, Messenger eller Instagram virkede i hele seks timer om aftenen i mandags. Men imens nogle decideret nød stilheden, fik nedetiden en langt mere alvorlig betydning for Louise Andersen, der er pensionsrådgiver og fra Hobro.

“Jeg sidder i sofaen, efter at ungerne endelig er puttet, og jeg kan bare ikke komme ind på Instagram. Jeg genopfrisker og genopfrisker, lukker appen ned og op igen, men intet virker. Det er faktisk virkelig ubehageligt,” lyder det fra den 33-årige mor til to.

Topmave og begyndende isse
Men det skulle blive langt værre, viser det sig hurtigt.

“Så får jeg en sms fra min kusine, der skriver, at Insta er gået ned i hele verden, og så går jeg i panik, for jeg havde ventet på at poste et billede af en kop kaffe, jeg drak tidligere på dagen. Jeg ser op og ud i stuen, og pludselig kan jeg fornemme noget, der rører på sig i den anden ende af sofaen. Det er en form for person med topmave og begyndende isse, og der bliver jeg virkelig bange.”

“Jeg siger ‘hallo’ lige så stille, og så svarer vedkommende ‘Hvad er der?’ Jeg spørger, hvem vedkommende er, hvortil han svarer, at han er Steffen Andersen, min mand. Der sortner det lidt for mig, må jeg indrømme.”

Ud-af-kroppen-oplevelse
Det er en tydelig påvirket Louise Andersen, der genkalder sig den aften.

“Jeg havde en ud-af-kroppen-oplevelse. Jeg havde glemt, jeg var gift. Jeg erindrer faktisk ikke noget som helst om en mand ved navn Steffen Andersen efter 2018, hvor jeg oprettede min profil på Instagram.”

Hvad husker du fra dengang?

“Noget med, at hende den gode fra Bagedysten 2018 sendte live, og at ham Steffen sagde, at så gik han i seng eller sådan noget. Jeg så ham simpelthen ikke siden. Det tror jeg i hvert fald ikke.”

Hvordan endte det ubehagelige møde i sofaen?

“Jamen, jeg tjekker straks med min mor og mine veninder, om jeg nu også er gift – og det er jeg. Men det ægteskab har jeg altså ikke tid til at genoptage, endsige pleje, for hvornår skal jeg så poste billeder af tulipaner og strikveste på nettet? Så nu ligger jeg og den fremmede mand fra sofaen i skilsmisse.”