Foto: Milkos, Bigstock

Foto: Milkos, Bigstock

Uværdigt og komplet meningsløst er nogle af de ord, som den tidligere VLAK-regerings genoplivede stresspanel bruger om den velkendte leg, som de vil have forbudt.

Det Nationale Stresspanel, som den tidligere regering nedsatte for at komme hverdagens stressmomenter til livs, er vendt tilbage og langer nu ud efter en gammel kending: pakkelegen.

Panelet, der består af 11 nationale eksperter inden for stresshåndtering og mentalt velvære, lægger op til et decideret forbud.

“Vi ser en stress-optrapning og ustyrlig aggression hos dem, der deltager i pakkelege år efter år til julefrokoster og i juledagene, og vi ser mennesker, der faktisk kommer ødelagte ud af højtiden på grund af den her tradition. Det ønsker vi at belyse og ændre, så helt almindelige mennesker igen kan æde sig halvt fordærvede i svin og fiskefilet uden at skulle tvinges til at løbe rundt om spisebordet efter plastikaffald pakket ind i stanniol,” lyder det fra psykolog Anette Prehn.

Af med ubrugeligt ragelse
“Det er svært at spore oprindelsen til den forfærdelige tradition, men vores bedste bud er, at pakkelegen stammer fra en situation, hvor nogle gerne ville af med en masse ubrugeligt ragelse og samtidig skabe ekstremt dårlig stemning blandt voksne og børn. Derfor pakkede man sine værdiløse genstande ind, så ingen kunne se, hvad det var, og spillede børn og voksne ud mod hinanden. Vanvittig uværdigt og komplet meningsløst,” lyder det fra Prehn.

Ikke kun den dårlige stemning kan udryddes med stresspanelets forslag. Også miljøet forventes at nyde godt af forbuddet, hvilket vækker begejstring flere steder på Christiansborg.

“Ikke nok med at vi slipper for at løbe om kap med vores gale slægtninge, vi skåner også miljøet for alt det forgængelige lort, folk rask væk køber i Søstrene Grene og Tiger, hvis det her bliver gennemført. Og det kan vi virkelig kun støtte op om,” lyder det fra politisk ordfører for Enhedslisten, Mai Villadsen.

Christianit i børnehave
Også blå blok kan være med på det kommende forslag fra stresspanelet, omend de begrunder deres sympati lidt anderledes. Således skriver Liberal Alliances formand, Alex Vanopslagh, i en sms til RokokoPosten:

“Seriøst, der er jo ingen, der gider at have det billige lort stående. En kopvarmer med USB-stik? En blyant med en fjer i? Hvem gider bo som en christianit fanget i en omrejsende børnehave? Fandeme ikke os i Liberal Alliance! Det er fint at forbyde alle de fattige at more sig på så sindssyg en måde år efter år.”