Pressefoto: Superligaen

Pressefoto: Superligaen

I et forsøg på at øge refleksionen over egne handlinger indfører Superligaen udvisninger, hvor man først må komme på banen efter en dialog med fjerdedommeren.

I de lavere rækker giver et gult kort ti minutters udvisning, mens det i Superligaen og divisionerne forholder sig anderledes. Her betyder en advarsel ikke andet end en potentiel karantæne, og at man bliver smidt ud ved næste advarsel.

Men det skal der laves om på nu, fortæller Divisionsforeningen til RokokoPosten. I et forsøg på at øge fodboldspillernes evne til selvrefleksion bliver der nemlig indført dialog-udvisninger i den danske superliga.

Det betyder, at Superliga-spillere ud over gule og røde kort kan få orange kort, der vil fungere som en dialog-udvisning, hvor spilleren bliver vist ud, indtil han gennem en konstruktiv dialog med fjerdedommeren indser sine fejl, fortryder sin adfærd og kan sætte ord på forandringsprocessen.

Konstruktiv dialog med dommeren
“Som resten af samfundet arbejder vi med dialog, selverkendelse og evnen til at se sine handlinger i et konstruktivt lys,” fortæller formanden for Divisionsforeningen, Claus Thomsen og tilføjer, at de nye regler skal øge spillernes evne til selvrefleksion.

“Vi synes, det er meget ukonstruktivt bare sådan at smide folk ud uden at give mulighed for dialog. Derfor tror vi, det vil være rigtig godt med et orange kort, hvor man først skal have en god og konstruktiv dialog med dommeren og dernæst fortælle, med ens egne ord, hvad man har gjort galt, og hvordan man kan komme videre,” siger Claus Thomsen.

Mellemmåltid og konebil
Dialog-udvisningerne er ikke det eneste eksempel på, at Superligaen forsøger at følge med tiden. Også FN’s verdensmål skal indarbejdes i ligaens kampe.

“Vi kommer til at arbejde meget med det andet verdensmål, som handler om at stoppe sult. I halvlegen vil spillerne derfor sætte sig på banen og spise et mellemmåltid, som de dedikerer til verdens fattigste,” siger Claus Thomsen, der også vil hjælpe et andet verdensmål på vej, nærmere betegnet det tiende verdensmål om mindre ulighed.

“Jeg har skrevet til de bedre betalte spillere i Superligaen, at når de ankommer til kampene, skal de lade deres BMW’er, Audi’er og så videre blive derhjemme. Kom i en lille konebil, for der er ingen, der er bedre end andre. Eller, jo, det er der, men det behøver vi ikke udstille.”