Foto: galinadvorak, Bigstock

Foto: galinadvorak, Bigstock

Efter at have spredt skræk og rædsel i halvandet år føler coronavirus sig overset. “Jeg smitter stadig. I skylder mig at være bange,” udtaler virusset.

Faldet fra frygtens tinder kan være brat. Pludselig er man efterladt i glemslen eller bliver set i et nostalgisk lys som et minde om en fjern tid.

Det er sket for coronavirus, der hærgede Danmark og resten af verden gennem 2020 og i starten af 2021. Men nu føler det før så frygtindgydende virus sig overset og undervurderet. Det fortæller den detroniserede landeplage til RokokoPosten.

“2020 var et kæmpe gennembrud for mig. Det var som et eventyr. Fra jeg fik fodfæste i Kina, gik det vildt hurtigt med at sprede skræk og rædsel overalt i verden. Jeg følte virkelig, at alles øjne var rettet mod mig, og at jeg lagde hele verden i et dystopisk jerngreb,” fortæller coronavirus.

Slog tilbage hver gang
Ud over den hurtige udbredelse fra land til land, hvor coronavirus medførte død og ødelæggelse i alle verdenshjørner, er der særligt én præstation i 2020, som virusset i dag ser tilbage på med stolthed.

“Jeg synes, jeg kom ind i et virkelig godt flow, hvor det var sådan, at hver gang folk troede, de havde slået mig ned, kom jeg tilbage. Først lukker de ned, fordi de er bange for mig. Når de så tror, at jeg er væk, åbner de tingene igen, og så SLAM! Så er jeg der igen. Hold kæft, det var tider,” siger virusset, mens det ler en grusom latter.

Selvom coronavirus fortsatte sin succes i 2021 med nedlukninger og massiv omtale i medierne, er situationen drastisk forandret, nu hvor året lakker mod enden.

“Jeg starter året godt med at være utrolig farlig og slå rigtig mange ihjel. Så kommer vaccinerne, og der er det, som om det begynder at gå hastigt ned ad bakke. Jeg håbede lidt, at anti-vaxxerne kunne bære mig igennem, men det blev svært,” erkender det nedtrykte virus.

Føler sig glemt
Ifølge coronavirus er det dog lykkedes at smitte trods vaccinerne. Men virusset oplever ikke samme frygt og opmærksomhed som tidligere.

“Det er, som om folk har glemt mig. Men helt ærligt. Jeg smitter 1000 om dagen. Har I set, hvad jeg har gang i nede i Ishøj? Folk gider ikke engang spritte hænder eller holde afstand mere. Jeg føler mig så overset, men jeg er altså stadig en stor, farlig virus,” siger coronavirus, inden det afslutter interviewet i raseri.