Logo: Radio Loud

Ernæringseksperten Christian Bitz skal fremover finde på nye programmer til den ungdommelige DAB-radio.

I torsdags blev det afsløret, at 44-årige Christian Bitz, der i dag er ernæringsekspert og keramik-producent, skulle være ny vært på Radio Loud-programmet Mads’ Monopol. I dag oplyser Berlingske Media i en pressemeddelelse, at Bitz også er udnævnt til udviklingschef på kanalen.

“Christian Bitz har den vildskab og dybe forståelse for andre menneskers arbejde, som vi har brug for. Han har gennem sin karriere bevist, at han har et skarpt øje for, hvad der rører sig i branchen. Han er den helt rigtige til at lade sig inspirere til at udvikle nye programmer,” siger Lars Schmidt, administrerende direktør for Kulturradio Danmark, der står bag Radio Loud.

På udkig efter ny inspiration
Christian Bitz og virksomheden F&H har netop fået afslag fra Højesteret på at prøve deres sag om kopiering af fire af keramiker Kasper Heie Würtz’ produkter; han er således efter eget udsagn på udkig efter nye, inspirerende tiltag.

Berlingske Media blev medejer af Radio Loud i oktober 2020, da koncernen købte 40 procent af radiokanalen. Anders Krab-Johansen, bestyrelsesformand for Kulturradio Danmark og koncernchef for Berlingske Media, lægger ikke skjul på, at han er fuldstændig ligeglad med, hvad Radio Loud producerer, eller hvad de kalder sig selv.

“Ja, det kan godt være, jeg giver den som Mr. Ultraliberalist til daglig, så det er en smule paradoksalt, at jeg med skattekroner i ryggen er i færd med at udkonkurrere et lille medie som Den Uafhængige, der fungerer 100 procent på markedsvilkår. Men helt ærligt, hvis du fik en lille kvart milliard fra staten til at udvikle Berlingskes eget podcastværksted, ville du så ikke tage imod?”

Simon Andersen skal hedde Mads Brügger
Udpegelsen af Bitz kommer i kølvandet på udmeldingen om, at ungdoms-DAB-radioen Loud til næste år skifter navn til 24syv. Et træk, der er blevet skarpt kritiseret af ledelsen hos den afdøde kanal Radio24syv, der tabte udbuddet til Radio Loud.

Christian Bitz bliver det yngste medlem af Radio Louds direktion og altså den leder, der er tættest på kanalens i ansøgningen angivne målgruppe, nemlig de 18-32 årige.

Chefredaktør vil fortsat være den 51-årige Simon Andersen, der sammen med den 54-årige ungdomsvært David Trads fra 3. januar tager navneforandring til henholdsvis Mikael Bertelsen og Mads Brügger.