Foto: New Africa, Bigstock

Foto: New Africa, Bigstock

“Fejl sker, okay?” lyder en udmelding fra Statsministeriet, der dog erkender, at det var en rigtig dum svipser, at man lige glemte at tjekke loven, inden man udslettede et helt erhverv.

Centrale personer omkring den såkaldte minkskandale har slettet afgørende sms korrespondancer, der nok skulle have været journaliseret, lyder det fra flere juridiske eksperter på området.

Det er dog ikke derfor, at Statsministeriet senere i dag udsender en pressemeddelelse, som RokokoPosten har fået indsigt i.

“Vi sagde meget tidligt i coronaforløbet, at fejl ville ske. Og nu hænger folk sig så i, at vi ikke gemmer 30 dage gamle sms’er, fordi der måske kan stå noget om, at vi faktisk godt vidste, at vi gjorde noget ulovligt dengang med minkene. Vi skulle selvfølgelig ikke have slettet dem, det kan vi godt se nu, men altså, det var en ups’er, en uheldig svipse-lipser, og kan vi så komme videre?” lyder det blandt andet.

Måske lidt uheldigt
“Vi er ved at være godt trætte af at høre om de stakkels kræ. Som om de hellere ville have haft tre måneder mere i et galvaniseret bur med afføringstæppe, før de blev gasset og sendt til Asien. Minkavlere er onde, socialdemokrater er gode, og nogle gange begår mennesker og politikere fejl. Vi politikere er mennesker, i modsætning til minkavlere, der hverken er politikere eller mennesker. Men det var ikke derfor, vi gav instrukser om at slå minkavlen ned! Det var en rigtig ærgerlig fejl, og det havde vi jo allerede sagt, I kunne forvente,” fortsætter pressemeddelelsen.

Flere iagttagere har anklaget statsministeriet for dårlige undskyldninger og overlagt bortskaffelse af bevismateriale, når det kommer til den hidtidige forklaring om, at alle involverede parter i sms-korrespondancerne havde valgt en indstilling på deres telefoner, der automatisk sletter alle beskeder, når de har ligget i indbakken i 30 dage.

Brugte i det mindste ikke Snapchat
Disse anklager forholder Statsministeriet sig også til:

“Vi gider ikke høre på flere spekulationer nu. Der er tale om to fuldstændig ikke-relaterede uheldige fejl. Vi glemte at tjekke, om vi havde lov til at smadre et helt erhverv, før vi gjorde det, og vi glemte at journalisere afgørende korrespondance i samme sag, som tilfældigvis kan føre til en rigsretssag. Men i det mindste er vi da holdt op med at bruge Snapchat til den slags,” lyder det i pressemeddelelsen, der slutter med teksten:

“Sendt fra min iPhone.”