Foto: AntonioGuillem, Bigstock

Foto: AntonioGuillem, Bigstock

Hvordan hun nåede frem til, at det skulle være de grønne bukser, er mindst lige så vigtigt, som at hun endte med at købe grønne bukser, fortæller Ida Søndergaard, der mener, at alt for mange mennesker er uhøflige og dårlige lyttere.

“Altså, egentlig havde jeg jo bukser nok, men eftersom de matcher ret dårligt med de toppe, jeg kan lide at bruge, så tænkte jeg, at jeg ville købe et par nye. Men så fandt jeg ud af, at jeg jo alligevel har nogle bukser, som jeg godt kan bruge, og i øvrigt har jeg bluser og trøjer, som jeg ikke bruger, men nok mest fordi jeg ikke rigtig har noget, der passer til, hvilket jo godt nok er tilfældet med de fleste af mine toppe, bortset lige fra de få, jeg så ender med at bruge igen og igen. Nå, men så tænkte jeg først, at jeg skulle have et par jeans, for jeg har bare en god jeans-røv, og så er det nærliggende at købe jeans, men der var alligevel et eller andet, der ikke virkede rigtigt, og det er nok, at jeg i forvejen har mange jeans, og hvis jeg ville have noget, der matchede  …”

Er du også holdt op med at høre efter? I så fald er du ikke den eneste, mener den 24-årige pædagogstuderende Ida Søndergaard.

Folk har for travlt med selv at sige noget
Hun oplever nemlig, at folk ofte har alt for travlt med selv at komme til orde, og at de slet ikke tager sig tid til at lade hende tale færdig. Hun er klar over, at hun taler længere end de fleste andre, men mener, at hun har samme ret som alle andre til at blive hørt.

“Folk har så travlt med sig selv, og det går desværre tit ud over mig, for jeg får meget sjældent lov at sige alt det, jeg gerne vil, især når jeg er sammen med flere mennesker, for eksempel mine medstuderende. Det ender tit med, at de nærmest står på tæerne af hinanden for at afbryde mig, bare fordi de også selv gerne vil nå at sige noget,” siger hun og tilføjer, at det ikke er rimeligt, at hun hele tiden skal lægge bånd på sig selv.

Tænker før hun taler
Problemet, mener Ida, er nok, at hun tænker, før hun taler, mens andre bare siger ting ud af det blå:

“Så er det klart, at de bliver hurtigere færdig med at sige ting, for når man ikke tænker, før man taler, så har man jo ikke nogen tankeproces at redegøre for. Men for mit vedkommende ligger der en lang tankeproces bag alt, hvad jeg siger, og hvis jeg ikke delagtiggør folk i hele min tankerække, forstår folk jo slet ikke konteksten, og så kunne jeg lige så godt lade være med at sige noget,” siger hun.

Hun fortsætter med at tale, mens RokokoPostens udsendte pakker sammen, og formentlig er hun ikke færdig endnu.