Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Foto: Steen Brogaard, Ft.dk

Flere millioner danskere kan lære at affinde sig med juridisk roderi og politikerlede via min bog, fortæller statsministeren, der på ingen måde har fået hjælp af Barbara Bertelsen i skriveprocessen.

Det er ikke unormalt, at politikere udgiver bøger. Men som oftest sker det på bagkanten af karrieren og i form af selvbiografier eller personlige erindringer om et liv levet i politik. Men op til julehandlen har statsministeren tænkt sig at bryde med den sædvane.

“Jeg udgiver en selvhjælpsbog! Den centrerer sig om et mantra, som jeg i forvejen har bedt danskerne forholde sig meget indgående til, nemlig ‘lev med det’. Et mantra, som i min erfaring kan få flere millioner mennesker til at affinde sig med alt fra juridisk roderi over potentiel bortskaffelse af bevismaterialer til en haltende tillid til de højere magter, der skal passe på dem. Så jeg tror da nok, at det mantra også skal redde en ulykkelig mor, der ligger i grim skilsmisse, eller en trist selvstændig, der ikke kan betale sine regninger!” lyder det fra landets statsminister i et interview, der foregår på skødet af Barbara Bertelsen.

Fik selv idéen
Idéen til bogen fik Mette Frederiksen efter eget udsagn om aftenen i onsdags, umiddelbart efter det meget omtalte pressemøde, der skulle udfolde spekulationer og problematikker omkring sletning af SMS-beskeder i forbindelse med aflivningen af dansk minkavl.

“Jamen, da jeg forlader Spejlsalen efter pressemødet, slår det mig, at jeg måske ikke kommer til at være statsminister resten af mit liv. Så hvad gør en klog? Ja, først spurgte jeg selvfølgelig Barbara Bertelsen, hvad jeg så skulle lave, men da hun bare så tomt ud i luften, fik jeg selv idéen til bogen,” fortæller en begejstret Mette Frederiksen, imens hun bliver bedt af departementschefen om at sidde stille, fordi Bertelsen øjensynligt er ved at få ondt i lårene.

Rigtig dygtig redaktør
Arbejdet med bogen har været besværligt for landets statsminister, der naturligt nok har haft meget andet end skriveprocessen at se til, hvorfor hun har haft god brug af en opmærksom redaktør under tilblivelsen af Lev med det.

“Min dygtige redaktør er Barbara Bertelsen, som jeg har her,” siger en tydeligt berørt og taknemmelig Mette Frederiksen, inden hun fortsætter:

“Men jeg har selvfølgelig selv skrevet bogen, Barbara har bare hjulpet med det tekniske.”