Foro: Ivar Leidus, Wikipedia

Foro: Ivar Leidus, Wikipedia

NoSplashPomegranates henter rekordbeløb i DR-programmet Løvens Hule med et granatæble, der kan skrælles som en appelsin og ikke sprøjter kok og køkken til.

Granatæblekerner er blevet en stadig mere populær ingrediens på de danske spiseborde. De rubinfarvede, søde og friske kerner finder i stigende grad deres plads i danskernes salater eller på mejeriprodukter.

Men den populære og sunde spise har en stor ulempe. Det er nemlig noget nær umuligt at få kernerne ud af et granatæble, uden at granatæblesaften sprøjter rundt i køkkenet.

Når man kombinerer det med, at granatæblesaft er noget nær umuligt at få af tekstiler, trægulve og malede vægge, er der lagt i kakkelovnen til et episk rengøringsmareridt.

Skræller granatæble som appelsin
Det kan dog snart være fortid. Den danske virksomhed NoSplashPomegranates har ved hjælp af moderne landbrugsteknologi fremavlet et granatæble, hvor man kan fjerne kernerne, uden at kok og køkken bliver sprøjtet ind i saften fra den populære frugt.

Det sker ved, at skrællen er udviklet til at være tyndere og væggene mellem granatæblebådene tykkere, så man kan skrælle sit granatæble på samme måde som en appelsin.

NoSplashPomegranates har udviklet deres nye og forbedrede granatæble i selskabets marker i Spanien, og for nylig besøgte stifter og direktør Leonora Spjald DR-programmet Løvens Hule, hvor hun søgte finansiering til at markedsføre sit nye produkt.

Har pisset blod i modvind
Den chance greb løven og rigmanden Jesper Buch, der med en rekordinvestering på 100 millioner gjorde NoSplashPomegranates til den største succes i programmets mangeårige historie.

“Hvis man kigger lidt på business casen granatæblet, så er det, der holder det tilbage fra at sætte sig på verdensmarkedet, at det er umuligt at åbne, uden at man ligner en, der har pisset blod i modvind,” siger Jesper Buch og understreger, at hvis granatæblet kan slippe for den børnesygdom, kan det på sigt udkonkurrere både bananer, æbler og appelsiner.

The sky is the limit med granatæbler. Og den udvikling, NoSplashPomegranates har stået for, gør, at jeg tror på, vi kan tage det utrolig langt,” siger han.

Leonora Spjald fra NoSplashPomegranates er glad for den store kapitaltilførsel til selskabet. Men mest af alt glæder hun sig til, at folk kan spise granatæble uden at ødelægge deres tøj og køkken.