Foto: DragosCondrea, Bigstock

Foto: DragosCondrea, Bigstock

Inspireret af statsministeren har en snarrådig ægtemand opdaget et smuthul i det moralske kodeks, som de fleste af os lever efter. Perfekt timing inden julefrokostsæsonen, mener han. 

Theis Mortensen, 33, er maskintekniker og gift. Men han er ikke kun lønmodtager og ægtemand, Theis har også opfundet en udvej, når det kommer til at tage ansvaret for utroskab i forbindelse med de kommende julefrokoster.

“Jeg modtog en alle-mail om, at der var julefrokost første fredag i december nede i vores kantine på arbejdet. Jeg kunne se, at både regnskabsafdelingen og HR stod på modtagerlisten, og der arbejder altså nogle skønne kvinder begge steder, så hvad gør en klog? Jo, jeg lod mig inspirere af landets statsminister,” forklarer han begejstret.

Forbehold på forhånd
Så du nedlagde et helt erhverv uden lovhjemmel eller …?
“Nej, for pokker, jeg sagde til Karina derhjemme, at der i den kommende tid ville blive begået fejl. At jeg skal til julefrokost, og så sker der bare fejl! Så nu kan hun ikke tillade sig at blive sur, hvis jeg boller udenom eller gør noget andet, som man egentlig ikke bør gøre.”

Forventer du, at din hustru ser igennem fingrene med utroskab, bare fordi du har sagt det i forvejen?

“Øh, ja? Jeg vil som sagt ikke nedlægge et helt erhverv uden lovhjemmel eller bortskaffe bevismateriale, jeg vil højst have slimhindekontakt med en af dem fra regnskab! Det er peanuts i forhold til, hvad den slags ellers bruges til for tiden!”

Føler sig som en gud
Theis Mortensens opfindelse er altså inspireret af Mette Frederiksen, men han mener, at retorikken kan bruges til meget mere end mink og sidespring.

“Du kan også bruge den, når du låner din fætters bil. Idet du bakker ud ad indkørslen, råber du lige ‘kommer nok til at ridse den’ eller ‘spilder pomfritsovs på sæderne’, og så kan han ikke blive sur eller forlange, at jeg skal betale for polering eller rensning bagefter. Det er genialt. Jeg føler mig faktisk som en slags gud, nu hvor jeg har opdaget det her!”

Nogle ville sige, at det er en ekstremt udspekuleret og manipulerende måde at omgås regler og moralske kodeks på. Hvad tænker du om det?

“Det tror jeg så ikke, det er! Jeg er Karinas mand, jeg skjuler ikke noget for hende. For jeg har jo allerede sagt, at jeg nok vil komme til at bolle udenom. På den måde lever jeg bare op til det, jeg har lovet. Fuck, jeg er god!”