Foto: Krakenimages.com

Foto: Krakenimages.com

En tur til Kolding for at dække kommunalvalget fik DR-journalist til at opdage, at provinsen findes. “Jeg troede, det var en myte, som Eldorado eller Atlantis.”

I forbindelse med kommunalvalget har diverse mediehuse rykket deres journalister fra kontorerne i København og ud i kommunerne.

En af dem, der for en stund har måttet rykke teltpælene op, er DR-journalisten Tobias Nicolaisen. Han fik at vide, at han skulle flytte tre uger til Kolding for at dække valget.

“Da min redaktør sagde det første gang, troede jeg, det var en joke. Du ved, ligesom når man siger til journalistpraktikanter, at de skal tjekke vores kilders troværdighed eller undersøge, om vores historie er sand. Så tror de, at journalister gør sådan noget, og så bliver de til grin, når de har siddet og brugt tid på det, haha,” siger Tobias Nicolaisen.

Kaffe fra maskine med trekantet papir
Men redaktøren mente det alvorligt og fik overtalt Tobias Nicolaisen til at rejse til Kolding. Og til Tobias’ store overraskelse viste det sig, at der eksisterer et Danmark uden for København.

“Jeg havde hørt om provinsen. Men jeg troede, det var en myte, ligesom Eldorado, Atlantis eller Finland, eller måske noget fra et computerspil. Jeg havde aldrig forestillet mig, at det fandtes i virkeligheden,” fortæller DR-journalisten, der efter at have sundet sig begyndte at tale med de mennesker, der bor i provinsen.

“Det er nogle meget flinke, men også ret simple typer, der bor her i Kolding. De taler ikke så meget, men har nogle ret spøjse vaner. For eksempel ser de sådan nogle kataloger med tilbud fra supermarkeder, og de laver kaffe på en mærkelig måde, hvor man kommer noget pulver ned i en slags trekantet papir, der bliver sat ind i en slags maskine.”

Går ikke op i hvidhedens hegemoni
“Jeg mødte en, der fortalte mig, at han var industritekniker i en smedevirksomhed, hvorefter jeg spurgte ham, hvordan det var ikke at have nogen uddannelse. Så sagde han, at havde han, og at det tager fire et halvt år at blive industritekniker. Men jeg tror altså, han snød mig, for da jeg spurgte, hvad han havde skrevet om i sit speciale, kiggede han bare mærkeligt på mig.”

Selvom Tobias Nicolaisen kom godt ud af det med menneskene i Kolding, var det svært for ham at dække kommunalvalget, da det slet ikke handlede om det, journalisten havde forestillet sig.

“Det var meget nogle praktiske ting med arbejdspladser og om, at der manglede ambulancer. De store og vigtige emner som transfobi, MeToo og hvidhedens hegemoni gik de slet ikke op i. Så det har været ret svært at dække.”