Foto: wollertz, Bigstock

Foto: wollertz, Bigstock

På grund af Jesus’ uretfærdige særstatus som gudesøn samt ulighed i antallet af julegaver vil Københavns Kommunes største parti, Enhedslisten, aflyse juleaften for byens borgere.

Socialdemokratiet må efter kommunalvalget se sig slået som det største kommunale parti i København. Det er nemlig Enhedslisten, der nu er bedst repræsenteret i hovedstaden og derfor får væsentligt større indflydelse på den lokalpolitiske dagsorden, selvom overborgmesterposten forbliver socialdemokratisk.

Alle eller ingen skal tilbedes
En fjerdedel af københavnerne ønsker en hverdag inspireret af Karl Marx, og det får de meget snart.

“Vi går benhårdt efter kultur- og fritidsborgmesterposten, og at juleaften 2021 bliver aflyst for alle borgere bosat i København, hvis det står til os – og det gør det jo nu,” lyder det fra Line Barfod, hvis parti fik ikke mindre end 24,6 procent af stemmerne ved kommunalvalget.

Tør man spørge, hvorfor I aflyser julen?

“Hvis du absolut behøver at spørge, nu hvor hver fjerde københavner har ønsket det sådan, så aflyser vi af to grunde: For det første handler juleaften i bund og grund om Jesu fødsel. Jesusbarnet, som skal tilbedes, fordi han er Guds søn og derfor bedre end alle andre. Den slags kan vi ikke lide i Enhedslisten. Alle mennesker er lige meget værd! Enten skal alle tilbedes, eller også skal ingen!”

Og den anden grund?

“Jamen, folk får ikke lige mange gaver den aften. I én familie giver man måske to gaver, inde hos naboen er det måske fem. Det vil vi ikke tolerere. Derfor undersøgte vi, om man kan lovgive om antallet af gaver, herunder omfordele gaver mellem borgerne, men det kan man ikke. Derfor aflyser vi juleaften!” lyder det bastant fra Line Barfod, der glæder sig over, at hver fjerde københavner kan se idéen i at ensrette København efter laveste fællesnævner.

Usolidariske borgere eksproprieres
Line Barfod forventer, at mange københavnere vil flygte over kommunegrænsen og ind i en kommune, der stadig tillader juleaften. Det er dog ikke et problem.

“De, der er så usolidariske, at de tager hjem til deres familier i andre dele af landet og holder juleaften, de får bare ikke adgang til København igen. Overhovedet. De bliver eksproprieret, og deres boliger bliver omdannet til byhaver og nye hjem for folkeskolelærere og sygeplejersker.”