Foto: Freesky.dk, Wikipedia

Foto: Freesky.dk, Wikipedia

“Københavnerne magter ikke at være landets hovedstad. Det har borgerne i Holbæk til gengæld vist, at de gør,” lyder det fra Socialdemokratiet.

Ved det netop overståede kommunalvalg fik det socialdemokratiske regeringsparti alvorlige stryg i landets større byer. Værst gik det i København, hvor Socialdemokratiet gik ti procentpoint tilbage og med blot 17 procent af stemmerne kun blev hovedstadens næststørste parti. Med markant afstand til Enhedslisten, der fik næsten hver fjerde stemme.

Hovedstad uden veganerkommunister
Det resultat får nu drastiske konsekvenser. Ikke for Socialdemokratiet selv, men for de københavnere, der vendte det gamle arbejderparti ryggen. Socialdemokratiet vil nemlig fjerne Københavns status som hovedstad og give æren til nordvestsjællandske Holbæk.

“Københavnerne har vist sig som en flok veganerkommunister. De har vendt ryggen til det fællesskab af flygtningemodstand, betonbyggeri og klima-nøl, som Danmark er, og så kan de selvfølgelig ikke være hovedstad,” siger indenrigsminister Kaare Dybvad (S).

“I Holbæk er det helt anderledes. Der er folk fornuftige, og ved kommunalvalget viste de, at de foretrækker at overlade al magt til en populær leder. Det er det stof, som Danmark er gjort af, så derfor bør Holbæk være hovedstad,” uddyber indenrigsministeren med henvisning til, at Socialdemokratiet fik hele 59 procent af stemmerne ved kommunalvalget i Holbæk

Højesteret i Jensens Bøfhus
Regeringen fortæller, at udflytningen af hovedstaden til Holbæk allerede er gået i gang. Således vil Folketinget fremover residere på Holbæk Vandrehjem, mens Højesteret vil flytte ind hos Jensens Bøfhus på Holbæk Havn.

“Jensens Bøfhus har alligevel først gæster om aften, så det kan fungere rigtig fint med Højesteret der,” fortæller Kaare Dybvad.

Mens kritikere kalder hovedstadsskiftet for en magtfuldkommen afstraffelse af vælgerne, kalder Kaare Dybvad det helt naturligt.

“Socialdemokratiet har været det største parti i hovedstaden i mere end hundrede år, så når københavnerne stemmer, som de gør, må vi flytte magten derhen. Samtidig har Anker Jørgensen engang været i Holbæk og skrev, han havde en god dag i byen, så også på den måde er det meget naturligt for os.”