Foto: AVOCADO FAM, Bigstocl

Et edderkoppefund fik 22-årig kvinde til at ringe efter sin far og indstille en igangværende krig mod patriarkatet.

Den 22-årige Lezanne Chantal Olsen havde gjort alt klar til det endegyldige opgør med det patriarkat, der holder kvinder i slavelænker.

Med hovedkvarter ved plankebordet i sin nørrebroske andelslejlighed havde den feministiske coach og aktivist samlet kønsfæller til kampen mod det mandsdominerede samfundstyranni og for et feministisk kvindeligt overherredømme.

“Jeg følte virkelig, at vi var ved at rykke noget. Jeg havde fået rigtig stor opbakning på Twitter, og sammen med mine medsøstre havde jeg lavet skilte og trøjer med ens kartoffeltryk, så jeg kunne bare mærke, vi havde en energi, der var ved at skabe noget helt unikt,” siger Lezanne Chantal Olsen, da RokokoPosten besøger hende i det, der kunne være blevet epicenteret for den feministiske revolution i Danmark.

Måtte ringe til far i Virum
Tilbage står nu kun minderne om, hvad der kunne være blevet. Det skyldes et lille, undseligt kryb, der fik skovlen under de kamplystne kvinder.

“Jamen, der sker jo det, at vi sidder tre stærke kvinder, men så løber der en edderkop ovre i vindueskarmen. Og så sidder vi bare og kigger på hinanden, og ingen ved, hvad man lige skal gøre. Og Maria begynder at skrige lidt, og jeg kan se, at det her ender i kaos. Og ikke god kaos, dårlig kaos med dårlig energi,” fortæller Lezanne Chantal Olsen.

“Ja, og så ender det altså med, at jeg må ringe til min far oppe i Virum og få ham til at komme. Der kunne jeg måske godt se, at undertrykkende strukturer er meget godt, for min far ville nok ikke komme og fjerne edderkopper, hvis det ikke var, fordi samfundet havde en teoretisk set toksisk, men i praksis meget anvendelig norm om, at sådan noget ordner en mand,” fortæller Lezanne Chantal Olsen, der også er sluppet for meget andet bøvl, efter at hun lagde den revolutionære kamp mod patriarkatet på hylden.

“Jeg kunne alligevel ikke finde høtyvene nede i Silvan, og da vi skulle prøve vores fakler, kunne vi ikke tænde dem. Til gengæld gik der ild i Camillas hår.”

Hækle og flytte i rækkehus
Selvom Lezanne Chantal Olsen således har indstillet sin kamp, vil hun stadig gerne kæmpe for kvindesagen – dog med fredeligere midler.

“Jeg tror, jeg vil hækle nogle feministiske ting og bakke stærke kvinder op på sociale medier,” siger hun og fortæller, at hendes nye drøm er at finde en kæreste, der kører ting på genbrugspladsen og vil flytte med hende til et rækkehus i Ballerup.