Foto: photosvit, Bigstock

Foto: photosvit, Bigstock

“Hvorfor gøre i dag, hvad man kan udsætte til i morgen?” Sådan lyder Lasse Markussens valgsprog, efter at han har truffet en fast beslutning om at arbejde mere sløset og overspringshandle mere. 

Lasse Markussen, 35, har altid været glad for at overspringshandle. Som freelanceproducent af reklamefilm styrer han selv sine deadlines, og selvom han har en tendens til at udskyde arbejdet til sidste øjeblik, når han som regel altid det, han skal.

Men nu skal det være slut, har Lasse besluttet. Han har derfor sat sig et mål om, at han fremover vil overspringe endnu mere, arbejde mere sløset og ustruktureret og i det hele taget gøre en indsats for at blive endnu mindre effektiv. På den måde, håber han, vil han kunne nå endnu mindre, end han gør i dag, men bruge længere tid på det.

No business like slow business
Han er klar over, at det kan få konsekvenser for karrieren. Det er ikke velset, at man afleverer for sent eller ligefrem forsømmer at færdiggøre en opgave, man er blevet betalt for at udføre. Men Lasse Markussen er en viljestærk mand, og han er fast besluttet på, at det her skal lykkes.

“Jeg elsker at tage den med ro. ‘There’s no business like slow business’, som man siger. Men jeg kan blive endnu bedre til det. For jeg må erkende, at jeg er pligtopfyldende, og det har spændt ben for mig indtil nu,” siger han og fortæller, at han godt er klar over, at det kræver en indsats at føre sin beslutning ud i livet.

Han har derfor brugt tid på at definere, hvilke faktorer i hans liv der gør, at han når det, han skal. Og så har han en plan for, hvordan han ændrer på dem. Dette arbejde resulterede i nogle overraskende indsigter.

Slut med vækkeur og kalender
“Det gik op for mig, i hvor høj grad min kalender har skylden for, at jeg husker mine aftaler. Det første jeg har gjort, er derfor at holde op med at bruge kalenderen,” siger han og tilføjer, at det næste og svære skridt er at undgå, at han i stedet husker sine opgaver, så hans hjerne blot erstatter kalenderen.

Han er også holdt op med at stille sit vækkeur og i det hele taget glemme, hvad klokken er:

“Det er gået op for mig, at jeg ofte kigger på uret, når jeg overspringshandler. Det bremser mig, så jeg til sidst ender med at arbejde igen.”

Sidst, men ikke mindst forsøger Lasse at bryde mønstre, der får ham til at arbejde effektivt:

“Jeg øver mig på at sløse mere ved at arbejde i rodede omgivelser, høre radio imens – og hvis jeg tager mig selv i at koncentrere mig, skynder jeg mig at ringe til min mor. Det hjælper indtil videre, men hvis det ikke er nok, er jeg indstillet på at begynde at drikke eller ryge hash i arbejdstiden.”